Ελλάδα

Zάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών, τα σημάδια στο λαιμό και οι μώλωπες

Zάκυνθος: Ένοχη η μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών, τα σημάδια στο λαιμό και οι μώλωπες
Ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στην 50χρονη μητέρα στη Ζάκυνθο, η οποία κρίθηκε ένοχη για την κακοποίηση των δύο ανήλικων θετών παιδιών της ηλικίας 9 και 12 ετών.

Το Τριμελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου επέβαλε φυλάκιση δεκαέξι μηνών με τριετή αναστολή στην 49χρονη μητέρα, η οποία κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση των ανηλίκων παιδιών της. Τώρα, το μέλλον των παιδιών θα εξεταστεί αύριο, με οικογένειες από τη Ζάκυνθο να εκφράζουν επιθυμία να τα υιοθετήσουν.

Σάλος στη Ζάκυνθο με τα μαρτύρια που ζούσαν τα αδέρφια

Η γειτόνισσα της οικογένειας κατέθεσε ότι το 12χρονο αγόρι έφτασε στο σπίτι της σοκαρισμένο, ζητώντας βοήθεια, καθώς ανέφερε ότι η μητέρα του τον κακοποιούσε. Ο μικρός ανέφερε ότι υπέστη επίθεση από τη μητέρα του εδώ και καιρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η μητέρα εστίαζε την κακοποίησή της στον 12χρονο, αφήνοντας ανέπαφη τη μικρότερη αδελφή του. Η γειτόνισσα ανέφερε ότι το παιδί είχε μώλωπες στον λαιμό και εκδορές με αίμα στην πλάτη, ενώ τόνισε ότι τα παιδιά φαινόντουσαν χαρούμενα και δεν είχαν δείξει σημάδια κακοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θετή μητέρα χτυπούσε συχνά τα ανήλικα παιδιά στο σώμα και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα αυτά να φέρουν εκδορές σε εμφανή σημεία. Μάλιστα, την ώρα που ο 12χρονος είδε τη θετή μητέρα του να χτυπάει στο κεφάλι την αδελφή του έτρεξε αναζητώντας βοήθεια στη γειτόνισσα. Εκεί, αποκάλυψε πολλά και η γειτόνισσα από την πλευρά της ειδοποίησε την αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο σπίτι της θετής μητέρας αστυνομικοί, όπου εντόπισαν την ανήλικη σε άσχημη κατάσταση και προχώρησαν σε άμεση σύλληψη της 49χρονης.

«Μας κακοποιούσε μετά την υιοθεσία μας» φέρεται να είπαν τα ανήλικα παιδιά

Ο σύζυγος της 49χρονης αυτοκτόνησε πριν λίγες ημέρες, ενώ τα δύο παιδιά υιοθετήθηκαν από το ζευγάρι πριν τρία περίπου χρόνια. Τα δυο παιδιά φαίνεται να κατέθεσαν στην αστυνομία ότι η 49χρονη άρχισε να τα κακοποιεί αμέσως μετά την υιοθεσία τους. Τα παιδιά είχαν εμφανή σημάδια κακοποίησης σε διάφορα σημεία του σώματός τους γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς που τα εξέτασαν.

Η αυτοκτονία του μπαμπά της οικογένειας πριν λίγες μέρες

Θλιμμένοι και με αναπάντητα ερωτήματα είναι οι συγγενείς της οικογένειας καθώς όπως ανέφεραν στο Dnews δεν είχαν καταλάβει ότι τα παιδιά δέχονταν κακοποίηση από τη μητέρα. Σύμφωνα με συγγενικό πρόσωπο από την οικογένεια του αυτόχειρα, «ο πατέρας των παιδιών προτού βάλει τέλος στη ζωή του άφησε κάποια σημειώματα και σε ένα από αυτά έγραφε -αγαπάω πολύ τα παιδιά μου και για αυτό κάνω, αυτό που κάνω-, χωρίς όμως μα εξηγεί τον λόγο που ουσιαστικά έβαλε τέλος στη ζωή του».

Το ίδιο πρόσωπο ανάφερε ότι το ζευγάρι προσπαθούσε με εξωσωματικές για πολλά χρόνια να αποκτήσει δικά του παιδιά.

«Δεν τα κατάφερε. Έτσι πήραν την απόφαση να υιοθετήσουν δυο παιδάκια. Ο πατέρας ήταν πανευτυχής, όταν κατάφερε μαζί με την σύζυγο του να φέρουν στο σπίτι τους τα δύο υιοθετημένα παιδιά. Η μητέρα, μας έδινε την εντύπωση ότι δεν τα θέλει πραγματικά, γιατί ήθελε δικό της. Η επιμονή του πατέρα να αποκτήσουν παιδιά έστω και υιοθετημένα ήταν μεγάλη. Σε αντίθεση με την μητέρα όπου έδειχνε δυσαρεστημένη με την υιοθεσία. Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν κάποιες εντάσεις και φασαρίες στην οικογένεια και κάποιοι διαπληκτισμοί μεταξύ της μητέρας και των παιδιών. Αλλά αυτό δεν μας έκανε να φανταστούμε ότι τα κακοποιούσε. Γνωρίζουμε επίσης ότι η μητέρα τα τελευταία χρόνια της έχει χορηγηθεί ψυχιατρική βοήθεια. Κακώς σταμάτησαν οι έλεγχοι στην οικογένεια μετά την υιοθεσία των παιδιών. Εμείς οι συγγενείς τα αγκαλιάσαμε τα παιδιά αυτά εξαρχής και τα κάναμε να νιώσουν ότι είμαστε δίκη τους οικογένεια».

Τα παιδιά βρίσκονται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου παρακολουθούνται από τους γιατρούς. Από την πλευρά της, η 49χρονη μητέρα αρνείται ότι τα κακοποίησε.