Ελλάδα

Λουτράκι: Μπήκε για χολή και πέθανε από σηψαιμία, βρήκαν μέσα του ιατρικό εργαλείο

Λουτράκι: Μπήκε για χολή και πέθανε από σηψαιμία, βρήκαν μέσα του ιατρικό εργαλείο Φωτογραφία: Arseny Togulev on Unsplash
Μια νέα αδιανόητη υπόθεση ιατρικού λάθους αποκαλύπτεται έπειτα από τον τραγικό θάνατο 60χρονου άνδρα.

Ένας 60χρονος άνδρας, πριν περίπου δύο μήνες, χειρουργήθηκε στη χολή στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Έπειτα από λίγες ημέρες, παρουσίασε υψηλό πυρετό και εντέλει πέθανε από σηψαιμία. Όταν διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή, βρέθηκε μέσα στο σώμα του ένα μικρό χειρουργικό εργαλείο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutrakiblog.gr, οι οικείοι του εκλιπόντα κινήθηκαν δικαστικά και διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ ήδη ο χειρουργός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Αυτό που προκαλεί ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση είναι πως - μετά το σάλο που προκλήθηκε πανελλαδικά - ο Γρηγόρης Καρπούζης, Διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου, σημειώνει πως δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο νοσοκομείο έγινε το λάθος.

«Εχω ενημερωθεί άτυπα!» απάντησε στο τοπικό μέσο ο Διοικητής. «Δεν έχει διαταχθεί ΕΔΕ επί των ημερών μου. Από πληροφορίες και όχι επίσημα έχω ενημερωθεί για περιστατικό το οποίο σημειώθηκε παλιότερα και όντως το θέμα βρίσκεται στην Εισαγγελία. Δεν έχω άλλη ενημέρωση. Το λάθος ίσως έχει γίνει στην ΑΘήνα».

Το «λάθος» που ίσως έγινε στην Αθήνα, αλλά «ίσως» έγινε και στην Κόρινθο, όμως κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.