Ελλάδα

Γλυφάδα: Ο 29χρονος που αυτοκτόνησε είχε προκαλέσει χθες τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψε την τραυματία

Γλυφάδα: Ο 29χρονος που αυτοκτόνησε είχε προκαλέσει χθες τροχαίο ατύχημα και εγκατέλειψε την τραυματία Φωτογραφία: INTIME
Στο σημείο που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα στη Γλυφάδα, βρέθηκε και ένα όχημα το οποίο ανήκει στον αυτόχειρα με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι έχει εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Οι αστυνομικοί κατά την έρευνα που έκαναν μετά την αυτοκτονία του 29χρονου στη Γλυφάδα εντόπισαν ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο αυτόχειρας και από την πληκτρολόγηση του αριθμού κυκλοφορίας διαπίστωσαν ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Χθες το απόγευμα στην οδό Γούναρη στη Γλυφάδα συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα το οποίο έπεσε πάνω σε άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μίας γυναίκας οδηγού η οποία μετέβη για τις πρώτες βοήθειες στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Ο 29χρονος αφού προκάλεσε το τροχαίο εγκατέλειψε το σημείο πριν φτάσουν οι αστυνομικοί.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ που ανέλαβαν την έρευνα για την υπόθεση συνομίλησαν με την 23χρονη σύντροφο του 29χρονου η οποία ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι την είχε κακοποιήσει μία φορά τον προηγούμενο μήνα ωστόσο δεν τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία.

Γνωστός ο 29χρονος στην Αστυνομία

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο 29χρονος χτυπούσε τη σύντροφό του και έγινε αντιληπτός από γείτονες.

Περνούσαν τυχαία αστυνομικοί της ΟΠΚΕ από το σημείο και προσπάθησαν να τον ελέγξουν. Με το που τους είδε μπήκε στο σπίτι και κλειδώθηκε.

Η γυναίκα που είχε εμφανή σημάδια από ξυλοδαρμό είπε στους αστυνομικούς ότι ο άνδρας έκανε χρήση ουσιών. Ειδοποιήθηκε διαπραγματευτής και Εισαγγελέας ο οποίος έδωσε εντολή να μπουν οι αστυνομικοί άμεσα στο σπίτι.

Αυτό έπραξαν και τον βρήκαν νεκρό με τραύμα στο κεφάλι από ένα όπλο Glock.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης και αυτόχειρας έχει απασχολήσει την αστυνομία κατά το παρελθόν για υποθέσεις που σχετίζοντα με ναρκωτικά, ληστείες και απείθεια ενώ του είχαν επιβληθεί πειροριστικοί όροι υποχρεωτικής παρουσίας κάθε 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας.

{https://www.youtube.com/watch?v=_lGsI-vDOEo&rco=1}

βίντεο: Ειρήνη Μιλή

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο 29χρονος δεν είχε άδεια οπλοφορίας.

Στο σημείο έχουν κληθεί ιατροδικαστής και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να κάνουν αυτοψία εντός και εκτός σπιτιού.

Επίσης νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού έχουν εντοπιστεί σακούλες με ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών ήταν έτοιμες προς πώληση.

Το χρονικό της τραγωδίας

Νωρίτερα σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευή 12/04, ένας 29χρονος άνδρας τσακωνόταν έντονα με την 23χρονη γυναίκα του στην οδό Ικαρίας στην περιοχή της Γλυφάδας.

Μάλιστα δεν έμεινε μόνο στον τσακωμό καθώς προέβει και στον ξυλοδαρμό της, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν.

glyfada 1

φώτο: Ειρήνη Μιλή

glyfada 2

Στις 16:20 κλήθηκε η αστυνομία, από τους γείτονες που είδαν το συμβάν.

Μεσολάβησε μια καταδίωξη με τους άνδρες της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα ο άνδρας να μπαίνει γρήγορα μέσα στο διαμέρισμα του, να κλειδώνεται στο σπίτι και να αυτοπυροβολείται στο κεφάλι.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό το συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.