Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία 17 Απριλίου: Με στάση εργασίας συμμετέχουν τα ταξί

Πανελλαδική απεργία 17 Απριλίου: Με στάση εργασίας συμμετέχουν τα ταξί Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραλύει η χώρα την τετάρτη 17 Απριλίου από την γενική απεργία.

Οι ιδιοκτήτες ταξί συμμετέχουν στην 24ωρης Γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου με προγραμματισμένη στάση εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούσε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί ως τις 15:00 ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή τους οι οδηγοί ταξί αναφέρουν τις τρεις πληγές που όπως αναφέρουν «πρέπει να κλείσουμε: Φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές». Με το σύνθημα κανέναν ταξί στους δρόμους, το ΣΑΤΑ καλέι όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 17 Απριλίου θα «παραλύσει» η χώρα καθώς πολλοί είναι οι κλάδοι που συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία.

Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία

Στην απεργία της τετάρτης 17 Απριλίου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΠΟΣ-ΜΣΤ), η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η ΕΙΝΑΠ, που συνδικαλιστικά καλύπτει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), ενώ η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της με τρίωρες στάσεις εργασίας.

Σε απεργία και τα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια. Απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε, επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, που θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απριλίου, αλλά και στη μεγάλη απεργία της Πρωτομαγιάς.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε., στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Αύριο Τρίτη 16 Απριλίου, απεργούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Οι συγκεντρώσεις για τη γενική απεργία της 17ης Απριλίου

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, ΓΣΕΕ έχει απευθύνει κάλεσμα στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ μισή ώρα νωρίτερα στο Σύνταγμα.

Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας. Στις 9:30 πμ έχουν οριστεί οι προσυγκεντρώσεις στα εξής σημεία:
Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Ομόνοια: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών, Σύλλογοι στην επαγγελματική κατάρτιση

Επιπλέον, οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Πανεπιστημίου, την ώρα που θα εξετάζεται το αίτημα τους για την αναδρομική καταβολή των δώρων και των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.