Ελλάδα

Δυστύχημα στο Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο μετά την κατάρρευση

Δυστύχημα στο Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο μετά την κατάρρευση Φωτογραφία: INTIME
Στο «φως» ήρθε βίντεο που καταγράφει τα πρώτα λεπτά μετά την κατάρρευση και τον εντοπισμό του νεκρού 31χρονου αστυνομικού στο Πασαλιμάνι.

Τα πρώτα λεπτά μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στο Πασαλιμάνι, που στοίχισε τη ζωή στον 31χρονο αστυνομικό, καταγράφει βίντεο που ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Στα πλάνα φαίνονται παντού μπάζα, στον δρόμο και πάνω σε αυτοκίνητα. Αυτόπτες μάρτυρες λένε στους πυροσβέστες ότι μέσα στο φορτηγό πήδηξε ένας άνδρας για να σωθεί και αμέσως αυτοί σκαρφαλώνουν στην καρότσα.

Στο βίντεο, που δημοσιοποίησε το STAR, άνδρες της ΕΜΑΚ εντοπίζουν τον Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο και προσπαθούν να τον απεγκλωβίσουν. Ο 31χρονος ειδικός φρουρός που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στο Πασαλιμάνι έκανε κι άλλες δουλειές προκειμένου να τα βγάλει πέρα, σύμφωνα με ανθρώπους από το περιβάλλον του.

Το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι έγινε το πρωί της Τρίτης, την ώρα που εκτελούνταν εργασίες στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε δοκάρι, με συνέπεια να καταρρεύσει τμήμα του κτιρίου.

Ο 47χρονος εργολάβος- ένας από τους συλληφθέντες μετά το δυστύχημα- απασχολεί για δεύτερη φορά την αστυνομία μέσα σε λίγες ημέρες, αναφέρουν πληροφορίες του STAR. Στις 20 Μαρτίου το συνεργείο του φέρεται να έκανε παράνομες εργασίες σε διαμέρισμα στα Πατήσια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι.

Δυστύχημα στο Πασαλιμάνι: Κρατείται ο εργολάβος, θα απολογηθεί το Σάββατο

Οι οχτώ εργαζόμενοι που συνελήφθησαν για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά το δυστύχημα στο Πασαλιμάνι, αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Ο εργολάβος εξακολουθεί να κρατείται και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή το Σάββατο. Κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Παράλληλα, αναζητούνται οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.