Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Σούδα: Εκκενώθηκαν σχολεία και νοσοκομείο

Μεγάλη φωτιά τώρα στη Σούδα: Εκκενώθηκαν σχολεία και νοσοκομείο Φωτογραφία: Intime
Σε εξέλιξη βρίσκεται παραμένει φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σούδα: Ήχησε το «112» - εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο, το δημοτικό καθώς και το νοσοκομείο του Ναυστάθμου

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στον Ναύσταθμο στην περιοχή της Σούδας της Κρήτης.

Σύμφωνα με το zarpanews, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη με αρκετά οχήματα από Χανιά και Βρύσες να σπεύδουν στο σημείο, ενώ κινητοποιήθηκαν και εναέριες δυνάμεις.

Νωρίτερα ήχησε το «112», με την Πολιτική Προστασία να καλεί τους κατοίκους του Ναυστάθμου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

{https://twitter.com/112Greece/status/1782656276620509551}

Ακολούθησε παράλληλα η εκκένωση του σχολείου ενώ άμεσα ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών, οι οποιοι τα παρέλαβαν. Όπως ανέφερε στο zarpanews ανεπίσημα ο διευθυντής του σχολείου Αριστόκριτος Τομαζινάκης, ο συναγερμός για φωτιά σήμανε στις 8:30 λίγο μετά την έναρξη της πρώτης διδακτικής ώρας.

Λίγο πριν τις 10 εκκενώθηκε πλήρως το και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, ενώ παράλληλα ένας σταθμός πρώτων βοηθειών έχει στηθεί σε αρματαγωγό όχημα του ναυτικού.

Στο σημείο πνέουν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι οι οποίοι δυσχαιρένουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω.

{https://youtu.be/4-tfZ7qXm-8?si=gO_1tYpfY-8ylhLm}

{https://youtu.be/cBKoq2ePa7c?si=X_8-FmmLaSg6Iq4A}