Ελλάδα

Πώς κινείται η αφρικανική σκόνη ώρα με την ώρα

Πώς κινείται η αφρικανική σκόνη ώρα με την ώρα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αναλυτικοι χάρτες με την πορεία της αφρικανικής σκόνης στην ελληνική επικράτεια.

Απομακρύνεται σταδιακά η αφρικανική σκόνη από τη χώρα ωστόσο παραμένει στην ελληνική επικράτεια και από αύριο βαθμιαία θα περιοριστεί στα ανατολικά.

To meteo παραθέτει χάρτες όπου φαίνεται πώς η αφρικανική σκόνη, που είχε καλύψει όλη τη χώρα, τις προηγούμενες ημέρες θα μετακινηθεί από ώρα σε ώρα. Ο πρώτος χάρτης δείχνει την πορεία της σκόνης αύριο Πέμπτη 9 το πρωί και ο δεύτερος αντίστοιχα 9 το βράδυ.

pemptiprwiskoni1_56567.jpg

 

pemptibradyskoni2_5155c.jpg

Η αφρικανική σκόνη απομακρύνεται σταδιακά από την ελληνική επικράτεια το Σάββατο όπως φαίνεται και στον σχετικό χάρτη. Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται η πορεία της σκόνης στην ελληνική επικράτεια την Παρασκευή και το Σάββατο, αντίστοιχα.

paraskeyiprviskoni1_67a99.jpg

Αύριο Πέμπτη στη χώρα αναμένονται σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία ωστοσο θα υπάρχει σημαντική συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι.

sabbato_brady_skoni1_1496b.jpg

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας, σε υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα.