Ελλάδα

Έλληνες μαθητές έφτιαξαν το μεγαλύτερο φόρεμα από βαμβάκι στον κόσμο (video)

Έλληνες μαθητές έφτιαξαν το μεγαλύτερο φόρεμα από βαμβάκι στον κόσμο (video) Φωτογραφία: gegonota.news
Oι μαθητές του Γυμνασίου της Ευξεινούπολης έβαλαν τα δυνατά τους και έφτιαξαν μια εντυπωσιακή δημιουργία με βαμβάκ μοναδική στο είδος της παγκοσμίως.

Όταν οι μαθητές έχουν όρεξη, μεράκι και ευφάνταστες ιδεές το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η δημιουργία των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης που με την υποστήριξη του Δήμου Αλμυρού και του Δημάρχου Δημήτρη Εσερίδη, σε συνεργασία με τη διάσημη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν τις ομορφιές του τόπου τους και να αναδείξουν τις δίδυμες Λίμνες Ζερέλια.

Υπό την καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Μαρίας Σταυραντώνη, οι μαθητές εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν ένα καταπληκτικό φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι, με 15 μέτρα ουρά που χωρίς υπερβολές διεκδικεί επάξια το βραβείο του μεγαλύτερου φορέμετος από βαμβάκι στον κόσμο.

forema vamvakero f003d

Όπως διαβάζουμε στο gegonota.news πρόκειται για ένα παραμυθένιο φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι, μια ιστορία γραμμένη με νήματα. Χρησιμοποιώντας 200 κιλά ακατέργαστου βαμβακιού σε τσουβάλια, οι μαθητές δημιούργησαν ένα φόρεμα μοναδικής ομορφιάς και αισθητικής που αιχμαλωτίζει το βλέμμα όσων το βλέπουν.

Μαθητές δημιουργούν το μεγαλύτερο φόρεμα από βαμβάκι στον κόσμο και προωθούν τον τόπο τους!

Υπό τις οδηγίες των αγαπημένων τους καθηγητών, του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, της Έλενας Ξυδιά και του Οίκου Μόδας Vatrima, οι μαθητές αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες στη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού έργου τέχνης, του μεγαλύτερου φορέματος από ακατέργαστο βαμβάκι στον κόσμο.

Η δημιουργία τους δεν αποτελεί απλώς ένα ενδυματολογικό αριστούργημα. Είναι η ενσάρκωση της ομαδικής δουλειάς, της αφοσίωσης και της αγάπης για την τέχνη.

Για να αναδείξουν το έργο τους, οι μαθητές επέλεξαν την τέλεια μούσα: την ιπτάμενη πιανίστρια Έλενα Ξυδιά.

{https://www.youtube.com/watch?v=utlxfyrLR3k}