Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον ανακριτή ο «Κοντός», ο «Ρουμάνος» και άλλοι 30 - Τι υποστήριξε ο «Όμλε»

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στον ανακριτή ο «Κοντός», ο «Ρουμάνος» και άλλοι 30 - Τι υποστήριξε ο «Όμλε» Φωτογραφία: EUROKINISSI
Από νωρίς το πρωί απολογούνται ενώπιον τριών ανακριτών οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια στο Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται οι τρει φερόμενοι ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν, οι δυο εξ αυτών γνωστοί με τα παρατσούκλια «Κοντός» και «Ρουμάνος».

Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί πέντε κατηγορούμενοι, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους.

Εν τω μεταξύ Το δρόμο για τις φυλακές της Άμφισσας πήρε σήμερα ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, με το προσωνύμιο «Όμλε», μετά την απολογία του όπου και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι την ώρα που εκτυλίσσονταν τα αιματηρά επεισόδια στο Ρέντη, ο ίδιος ήταν σε ταχυφαγείο της περιοχής. Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει ζητήσει από την επιχείρηση το εν λόγω βιντεοληπτικό υλικό για να το προσκομίσει στις ανακριτικές αρχές.

Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι κατά την προσαγωγή του τον περασμένο Δεκέμβριο, του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Έκτοτε, όπως υποστηρίζει, στοχοποιήθηκε από τις αρχές επειδή δεν θέλησε να καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία για πρόσωπα και γεγονότα που δεν γνωρίζει και επειδή κατά το παρελθόν είχε εμπλοκή με τις αρχές για οπαδικά θέματα.

Επίσης, όπως υποστηρίζει, στοχοποιήθηκε και απο μέλη της ίδιας ομάδας, σε έναν εσωτερικό πόλεμο για την αρχηγία.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί συνολικά 10 κατηγορούμενοι, 7 για διεύθυνση ή συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και 3 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.