Ελλάδα

Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων Φωτογραφία: PEXELS Photo by Pixabay
Προφυλακιστέος κρίθηκε, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω και ανακρίτριας, ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από τη Νίσυρο.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 62χρονος κρατείται στην Κω και αναμένεται να οδηγηθεί στην φυλακή.

Πώς αποκαλύφθηκε η αρρωστημένη δράση του 

Υπενθυμίζεται η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία πατέρα ενός 12χρόνου. Στη συνέχεια η αστυνομία έλαβε 12 καταθέσεις από ανήλικους αλλά και 9 ακόμα καταθέσεις από γονείς. Διαπιστώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024 ο 62χρονος προσέγγιζε ανήλικους και τους προσκαλούσε, με διάφορες δικαιολογίες, στον χώρο όπου διαμένει .

Εκεί, σύμφωνα με τις καταθέσεις, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, σε επίδειξη πορνογραφικού υλικού, διέθετε κάνναβη στους ανήλικους, ενώ αποπειράθηκε να προβεί και σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα 10χρονου παιδιού, πρόσφυγα κατοίκου του νησιού, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί λόγω έλλειψης εγγράφων.

Μετά τις καταγγελίες, ο φερόμενος δράστης, που διετέλεσε και παράγοντας στην παιδική ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού, έχει παυτεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Σοκάρουν οι καταγγελίες εναντίον του, σε μια κοινωνία που ούτως ή άλλως είναι κλειστή και όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους