Ελλάδα

Ηράκλειο: Για ασέλγεια ανηλίκου και πορνογραφία κατηγορείται ο 51χρονος - Σε βάρος τριών παιδιών

Ηράκλειο: Για ασέλγεια ανηλίκου και πορνογραφία κατηγορείται ο 51χρονος - Σε βάρος τριών παιδιών Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ο 51χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια ανηλίκου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Τρία παιδιά εμπλέκονται στην υπόθεση που οδήγησε στη σύλληψη του 51χρονου στο Ηράκλειο, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου και παιδική πορνογραφία.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 51χρονο έπειτα από έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε κάρτα μνήμης με υλικό παιδικής πορνογραφία, στο οποίο απεικονίζονταν ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκου.

Το υλικό αφορά τη χρονική περίοδο από το 2006 έως το 2019 και σε αυτό φέρεται να εμπλέκονται τρία άτομα που ήταν τότε ανήλικα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Πρόκειται για έναν 20χρονο σήμερα, ο οποίος ήταν βαφτιστήρι του κατηγορούμενου και δύο κορίτσια, 17 και 24 ετών σήμερα.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια Ηρακλείου, όπου πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Μεγάλη Παρασκευή.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατάχρηση ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και για παιδική πορνογραφία, υπό τη μορφή της παραγωγής και κατοχής μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με τη σημείωση ότι η παραγωγή συνδέεται με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη και μάλιστα από πρόσωπο στο οποίο έχουν εμπιστευθεί να προσέχει το ανήλικο.