Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τι ώρα οι λασποβροχές στην Αθήνα σήμερα, πότε φεύγει η νέα κακοκαιρία

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τι ώρα οι λασποβροχές στην Αθήνα σήμερα, πότε φεύγει η νέα κακοκαιρία
Αρκετές βροχές θα δώσει ο καιρός εξαιτίας του νέου βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από τη βόρεια Αφρική, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία θα είναι έντονη αρχικά σε περιοχές του Αιγαίου Πελάγους και σιγά σιγά θα επεκταθεί σε ανατολικές και βοριοανατολικές περιοχές, επηρεάζοντας σταδιακά όλη τη χώρα, χωρίς ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες να είναι ανησυχητικές.

Αναλυτικότερα, οι συννεφιές θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Από τα Δυτικά προς τα ανατολικά θα σημειωθούν βροχές που θα συνοδεύονται προς τα πιο νότια τμήματα και από ποσότητες αφρικανικής σκόνης, άρα λασποβροχές.

Σε περιοχές της Θεσσαλίας , του βορειοδυτικού Αιγαίου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Στην Αττική οι συννεφιές θα πυκνώσουν και το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σημειωθούν λασποβροχές χωρίς να είναι έντονα τα φαινόμενα. Προχωρώντας προς την νύχτα ο άνεμος θα γυρίσει σε βοριά όπου θα ενισχυθεί περαιτέρω. Η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα θα φτάσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα είναι πιο βαρύς με την καταιγίδες να είναι έντονες προς το βράδυ. Και στην Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή το κύμα κακοκαιρίας θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά επηρεάζοντας και πάλι πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ από το Σάββατο και ιδιαίτερα την Κυριακή, ο καιρός θα είναι σαφώς βελτιωμένος.