Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σφοδρή χαλαζόπτωση - Κλήσεις στο 199 για ασφαλή μεταφορά μαμάς και παιδιού

Θεσσαλονίκη: Σφοδρή χαλαζόπτωση - Κλήσεις στο 199 για ασφαλή μεταφορά μαμάς και παιδιού Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέσα σε λίγα λεπτά δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ λόγω του όγκου του νερού που έπεσε καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Περιφερειακή Οδό αλλά και σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Σύμφωνα με το voria.gr στην περιοχή σημειώθηκε και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Επιπλέον, η έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε κατηφορικά σημεία, όπως στον Άγιο Παύλο, αλλά και σε διάφορα σημεία του κέντρου, όπως στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου και του δημαρχείου.

Πλημμύρισε το τούνελ στην Αγίων Πάντων

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε φανάρια κεντρικών δρόμων. Ενδεικτικά, δεν λειτουργεί ο σηματοδότης στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου με 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ έκλεισε το τούνελ στην οδό Αγίων Πάντων, καθώς πλημμύρισε από τα νερά για μία ακόμη φορά.

{https://twitter.com/AnnaSalWitch1/status/1788573333002285360}

“Ποτάμια” οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή βροχόπτωση

{https://www.youtube.com/watch?v=TuaGvXMnUCM}

{https://www.youtube.com/watch?v=aB5diKAhh_Q}

{https://www.youtube.com/watch?v=vLrdf6an04E}

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για αντλήσεις υδάτων και ασφαλή μεταφορά μαμάς και παιδιού

Σύμφωνα με την ενημέρωση καταγράφηκαν 5 τηλεφωνήματα στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, 2 για κοπές δέντρων ενώ υπ΄ηρξαν και τηλεφωνήματα για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο. Ειδικότερα, την συνδρομή ανδρών της Πυροσβεστικής χρειάστηκε μία μητέρα με το παιδί της που βρίσκονταν εντός οχήματος και μία ηλικιωμένη που ζήτησε βοήθεια ενώ ήταν σπίτι της.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Παρασκευή, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.