Ελλάδα

Σε κωματώδη κατάσταση 14χρονος μετά από χρήση του ναρκωτικού «Σάλβια»

Σε κωματώδη κατάσταση 14χρονος μετά από χρήση του ναρκωτικού «Σάλβια» Φωτογραφία: lamiareport.gr
14χρονος κατέρρευσε χθες στο μεσημέρι στη Λαμία και μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείου μετά την χρήση του επικίνδυνου ναρκωτικού Salvia.

Σε χρήση του επικίνδυνου ναρκωτικού Salvia οφείλεται η κατάρρευση 14χρονου μαθητή μέρα μεσημέρι χθες στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία που προκάλεσε αναστάτωση και αγωνία σε όσους ήταν κοντά στο συμβάν. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο 14χρονος που ήταν μαζί με την παρέα του στην πλατεία φέρεται να έκανε χρήση του ναρκωτικού Salvia γεγονός που τον οδήγησε να χάσει τις αισθήσεις του, να καταρρεύσει και να μην δίνει σημάδια επαφής με το περιβάλλον.

Ο αγώνας δρόμου των γιατρών για να τον επαναφέρουν 

Ο 14χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση και μεταφέρθηκε στα Επείγοντα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χορηγήθηκε αντίδοτο στον 14χρονο, ο οποίος έδειξε να συνέρχεται και απέκτησε επαφή με το περιβάλλον μετά δύο ώρες. Για το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την αστυνομία, ενώ συνελήφθησαν οι ανήλικοι που ήταν μαζί του, όπως επίσης και οι γονείς του 14χρονου και η μητέρα του ανήλικου που φέρεται να προμήθευσε το ναρκωτικό, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Τι είναι το ναρκωτικό Σάλβια

Το ναρκωτικό «Σάλβια» θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο και τα τελευταία 10 χρόνια κάνει θραύση στα παράνομα στέκια αλλά και μέσω διαδικτύου. Προέρχεται από το φυτό salvia divinorum, και αποτελεί μια από τις δημοφιλείς ψυχότροπες ουσίες. Μάλιστα, νοθεύεται με χημικά, όπως υγρά μπαταρίας, ακόμη και χλωρίνη και προκαλεί παραισθήσεις. Η ουσία σάλβια είναι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Ναρκωτικά (EMCDDA), ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς προκαλεί έντονες παραισθήσεις, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι μπορεί να πυροδοτήσει ψυχωσικά επεισόδια σε νέους και σε ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα