Ελλάδα

Η λίμνη Κάρλα παραμένει πλημμυρισμένη 8 μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel

Η λίμνη Κάρλα παραμένει πλημμυρισμένη 8 μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel Φωτογραφία: intime
Συρικνωμένη μεν αλλά έχοντας μεγάλη έκταση εμφανίζεται η λίμνη Κάρλα μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Την αποκάλυψη ότι η λίμνη Κάρλα εξακολουθεί να μένει πλημμυρισμένη αν και έχουν περάσει 8 μήνες από την κακοκαιρία Daniel, έκανε με ανάρτησή του ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία αποτ'υπωσε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος, η λίμνη παρουσιάζεται μεν συρρικνωμένη αλλά αρκετά μεγάλη ακόμα σε έκταση.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Η λίμνη Κάρλα από τον δορυφόρο στα μέσα Μαΐου 2024

Συρρικνωμένη αλλά αρκετά μεγάλη σε έκταση ακόμη εμφανίζεται η λίμνη Κάρλα, όπως αποτυπώθηκε από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 το πρωί της Κυριακής 12 Μαΐου 2024.

Η λίμνη Κάρλα παραμένει πλημμυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της ως απόρροια της κακοκαιρίας «Daniel» που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Θεσσαλία. Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 05.09.2023 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού (και των παραποτάμων του).

Σύμφωνα με ανάλυση από την επιστημονική ομάδα του climatebook.gr η έκταση της λίμνης Κάρλας στις 12/05/2024 ανέρχεται περίπου στα 110 χιλιάδες στρέμματα, 30 χιλιάδες στρέμματα λιγότερα από την έκταση της στις αρχές Φεβρουαρίου 2024.

{https://www.facebook.com/lagouvardos.kostas/posts/pfbid0FfZEhbQGVLcvqjaaqbEQYvAU14dnBgE28nn2UEp7fEFLYqf5bfZWqo4XRm8MF6rXl}