Ελλάδα

Φοιτητές, μαθητές και καλλιτέχνες σύσσωμοι στην αποψινή διαμαρτυρία αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης

Φοιτητές, μαθητές και καλλιτέχνες σύσσωμοι στην αποψινή διαμαρτυρία αλληλεγγύης για το λαό της Παλαιστίνης
Ολονύχτια διαμαρτυρία αλληλεγγύης και στήριξης στον λαό της Παλαιστίνης διοργανώνουν απόψε Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας με το κάλεσμα να είναι στις 8 στα Προπύλαια.

Η πρωτοβουλία των φοιτητών χαίρει της στήριξης πολλών καλλιτεχνών που αναμένεται να δώσουν το παρών και να τραγουδήσουν. «Απέναντι στους πολέμους που για τα κέρδη σκορπούν τον θάνατο, καθένας έχει την ευθύνη να μη μείνει σιωπηλός!», τονίζουν.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Μιχάλης Ατσαλής, Κώστας Βλαχούτσος, Ολίνα Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Δαΐκος, Ζωγράφος, Βιολέτα Ίκαρη, Μιχάλης Καλογεράκης, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Λόγος Τιμής, Δημήτρης Μητσοτάκης, Αποστόλης Μόσιος, Αναστασία Μουτσάτσου, Άγης Παπαπαναγιώτου, Απόστολος Ρίζος, Φώτης Σιώτας, Αλκαίος Σογιούλ, Γιάννης Ταυλάς, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Το Σφάλμα, Υπεραστικοί, Νεφέλη Φασουλή, Μάρθα Φριντζήλα, Tiny Jackal.

Στο πλευρό των φοιτητών και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής

Με ανακοίνωσή της η Ομποσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει την αποψινή διαμαρτυρία, δηλώνει τη στήριξη της και την ενεργό συμμετοχή της με σχετική ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι « Πάνω από 35.000 οι νεκροί...Σχεδόν 15.000 από τους νεκρούς, μικρά παιδιά και γυναίκες ...Αποκλεισμός κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας που με το σταγονόμετρο έμπαινε όλο το προηγούμενο διάστημα...

Αποκλεισμός στην πρόσβαση σε καθαρό νερό, σε νοσοκομεία...Κανένας άνθρωπος, κανένας γονιός δε μένει ανεπηρέαστος από τη σφαγή που διεξάγεται στη Παλαιστίνη και κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ. Με την αλληλεγγύη μας δυναμώνουμε τις κραυγές παιδιών, γονιών που χάνουν τα παιδιά τους… Ενώνουμε τις φωνές μας με τις εκατομμύρια φωνές σε όλο τον κόσμο.

Για να σταματήσει η γενοκτονία στην Παλαιστίνη. Για να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο αιματοκύλισμα ενός λαού. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Τη Δευτέρα 13 Μάη στηρίζουμε την ολονύχτια διαμαρτυρία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι στις 8 το βράδυ μπροστά από την πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια.Δε θα σταματήσουμε, δεν θα μας κάνουν να "συνηθίσουμε" τη θέα νεκρών, πεινασμένων, κακοποιημένων παιδιών.»