Ελλάδα

Πειραιάς: Βρέθηκε και δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη - Πάνω από 100 κιλά

Πειραιάς: Βρέθηκε και δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη - Πάνω από 100 κιλά Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
Ερευνάται αν το δεύτερο φορτίο κοκαΐνης σχετίζεται με το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε.

Δεύτερο κοντέινερ με κοκαΐνη εντόπισαν οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, έπειτα από εκείνο που περιείχε 210 κιλά.

Το δεύτερο κοντέινερ περιελάμβανε περισσότερα από 100 κιλά κοκαΐνης σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και εξετάζεται αν σχετίζεται με το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε και οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Πάντως, τα πακέτα με τα ναρκωτικά στο δεύτερο κοντέινερ ψυγείο έχουν τα ίδια λογότυπα με εκείνα της ποσότητας 210 κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν την Τετάρτη, αναφέρουν οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Κοκαΐνη: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε επιχείρηση που έγινε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, η αστυνομία εντόπισε 180 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρος 210 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Η αστυνομία ανακοίνωση την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική μέσα σε κοντέινερ, τα κέρδη της οποίας ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

kokaini2_8fc7d.jpg

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον 48χρονο που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος. Ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν.

Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής ναρκωτικών χαπιών Captagon. Σε εκείνη την υπόθεση, είχαν κατασχεθεί περισσότερα από 634.000 δισκία σε σπίτι στη Νέα Πέραμο.

kokaini1_8a7d3.jpg

Ο ρόλος των 4 μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο 48χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αναλάβει τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα «την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους».

Ο 36χρονος που συνελήφθη έβρισκε και στρατολογούσε νέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ο 64χρονος επικοινωνούσε με μέλη της οργάνωσης στο εξωτερικό, για τον συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων. Ο συγκεκριμένος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ, για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

Όσο για τον 54χρονο που συνελήφθη, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

{https://x.com/hellenicpolice/status/1793655401910821280}