Ελλάδα

H καλά κρυμμένη παραλία με τη φυσική σκιά μόλις 2 ώρες από την Αθήνα

H καλά κρυμμένη παραλία με τη φυσική σκιά μόλις 2 ώρες από την Αθήνα Φωτογραφία: YouTube Adventure Greece
Η παραλία Βύθουρη στην κεντρική Εύβοια μόλις 2 ώρες από την Αθήνα αξίζει να μπει ως προορισμός για δροσερές βουτιές μέχρι να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές!

Αν σας αρέσουν οι παραλίες που δεν συγκεντρώνουν πολλούς λουόμενους, δεν είναι οργανωμένες αλλά ταυτόχρονα αποτελούν επίγειους θαλάσσιους παράδεισους που συνδυάζουν πεντακάθαρα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, άμμο και προσφέρουν σκιά, τότε η παραλία Βύθουρη την κεντρική Εύβοια είναι η ιδανική πρόταση!

Η παραλία Βύθουρη αποτελεί καλά κρυμμένο μυστικό για όσους αγαπούν τις κοντινές αποδράσεις από την Αττική καθώς με απόσταση 2 μόλις ωρών από την Αθήνα είναι μια αυθημερόν καλοκαιρινή εκδρομή που θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.  Όποιος έχει κολυμπήσει στα νερά αυτά δεν τα ξεχνάει ποτέ. Αν έχετε μαζί σας και μάσκα, ο βυθός θα σας συναρπάσει ενώ μπορείτε να εξερευνήσετε και τα βράχια στις ακτές της παραλίας.

Η παραλία με την φυσική σκιά

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της, είναι ότι ο ήλιος τη βλέπει μόνο για λίγες ώρες την ημέρα, παρέχοντας, έτσι, πολλή σκιά στους κατασκηνωτές, που την προτιμούν και την επισκέπτονται κάθε χρόνο για ελεύθερο camping. Μάλιστα όπως μας έχουν αποκαλύψει όσοι την έχουν επισκεφθεί, η σκιά είναι ένα από τα πλεοκτήματα που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμη και στα τέλη Ιουλίου, που ο ήλιος βρίσκεται στα φόρτε του, η παραλία δέχεται τις ακτίνες του από τις 12 μέχρι τις 18 το απόγευμα. 

Το μυστικό της ηλιοπροστασίας της κρύβεται στο γεγονός ότι περικυκλώνεται δεξιά και αριστερά από ψηλούς, απότομους βράχους που κάνουν το τοπίο εντυπωσιακό και συνάμα φιλόξενο για βουτιές χωρίς να εγκυμονεί ο κίνδυνος εγκαύματος.

{https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=gKtIn4GDdTw}

Πώς θα πάτε στην παραλία Βύθουρη

Η παραλία Βύθουρη απέχει 50 χλμ. από τη Χαλκίδα. Θα φτάσετε ακολουθώντας τον δρόμο προς Άγιο Αθανάσιο, Γλυφάδα και Βύθουρη. Τα τελευταία χιλιόμετρα είναι δύσκολος χωματόδρομος, οπότε χρειάζεται προσοχή εκτός αν οδηγείτε τζιπ.