Ελλάδα

Aύριο στον Εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος για τον εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω

Aύριο στον Εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος για τον εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω Φωτογραφία: EUROKINISSI
Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη νωρίτερα ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω.

Πώς εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις Αρχές

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι τον είδε να βάζει φωτιά σε 10 διαφορετικά σημεία και να απομακρύνεται.

Λίγο αργότερα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Ασπροπύργου τον εντόπισαν σε απόστασγη περίπου ενός χιλιομέτρου και τον ακινητοποίησαν με τον 33χρονο να λέει ότι όντως έβαλε τις φωτιές. Στην κατοχή του βρέθηκε ένας αναπτήρας και σφουγγάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες είχε βρει καταφύγιο σε μία εκκλησία στην περιοχή όπου μάλιστα είχε προκαλέσει φθορές.

Ο 33χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάρτα ασύλου, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

Βασίλης Κικίλιας: «Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλιας Κικίλιας πήρε θέση για το συμβάν και σε ανάρτησή του ανέφερε πως πρόκειται για Τούρκο υπήκοο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. «Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.

{https://x.com/Vkikilias/status/1794680780649541865}