Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η ψυχρή λίμνη φεύγει - Πότε έρχονται θερμές αέριες μάζες

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η ψυχρή λίμνη φεύγει - Πότε έρχονται θερμές αέριες μάζες Φωτογραφία: intime
Συνεχίζεται και σήμερα η αστάθεια του καιρού. Βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το κύμα αστάθειας συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας και σήμερα Δευτέρα 27/5. Με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες μας υποδέχεται ο Ιούνιος, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός σήμερα

Περιορίζεται σήμερα η αστάθεια προς τα πιο βόρεια τμήματα αν και έχουν μείνει κάποια υπολείμματα αυτής της διαταραχής και προς το νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικές βροχές στην Κρήτη έως το απόγευμα και στα Δωδεκάνησα κυρίως τις βραδινές ώρες όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Αύριο Τρίτη, η αστάθεια θα είναι περιορισμένη προς τα πιο βόρεια ηπειρωτικά τμήματα κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Προς την περιοχή της Τουρκίας πάει η διαταραχή.

Την Τετάρτη γενικεύεται η αστάθεια, έχουμε κάποιες ψυχρές λίμνες, ψυχρότερες αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούνται γύρω από τη χώρα μας.

Είναι συνηθισμένες αυτές οι αέριες μάζες.

Την Πέμπτη, σιγά σιγά περιορίζεται σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου αυτή η αστάθεια.
Τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή θα βρεθούμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δηλαδή θα συναντάμε θερμοκρασίες στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Καθώς θα πηγαίνουμε προς το Σαββατοκύριακο οι θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν σταδιακά προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά για να μας ανεβάσουν περισσότερο τη θερμοκρασία.

Άρα μέχρι και την Παρασκευή κατά διαστήματα άστατος ο καιρός κανονικές θερμοκρασίες και από το Σαββατοκύριακο υποχωρεί η αστάθεια και ανεβαίνει περισσότερο ο υδράργυρος.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές 2024, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι ο καιρός θα είναι καλός με θερμοκρασία που θα φθάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου.