Ελλάδα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Μην εμπλέκετε τη Δικαιοσύνη στο προεκλογικό σας αφήγημα

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Μην εμπλέκετε τη Δικαιοσύνη στο προεκλογικό σας αφήγημα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Παραπληροφόρηση» με ανύπαρκτα στατιστικά στοιχεία σε βάρος των Ειρηνοδικών καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί- «για τελευταία φορά» όπως επισημαίνει- τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας να μην κάνουν προσβλητικές τοποθετήσεις σε βάρος των δικαστικών και να μην εμπλέκουν τη δικαιοσύνη στο προεκλογικό τους αφήγημα.

«Η παραπληροφόρηση, στηριζόμενη σε ανύπαρκτα στατιστικά στοιχεία σε βάρος των Ειρηνοδικών, ακόμα και μετά την ψήφιση του ν. 5108/2024 συνεχίζεται», επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και υπενθυμίζει ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση στηλίτευσε αυτές τις πρακτικές «αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον θεσμικό ρόλο του Ειρηνοδίκη, ιδίως ως προς την προστασία των αδύναμων πολιτών».

Παράλληλα, η Ένωση καλεί «τους εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας, για τελευταία φορά, να απέχουν από δημόσιες προσβλητικές τοποθετήσεις σε βάρος των Ειρηνοδικών αλλά και του συνόλου των δικαστικών λειτουργών, να σεβαστούν τον θεσμικό ρόλο και το λειτούργημα αυτών και να μην εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη εμπλέκοντάς την στο προεκλογικό τους αφήγημα».