Ελλάδα

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξανά στη φυλακή - Ακυρώνεται η αποφυλάκισή του

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξανά στη φυλακή - Ακυρώνεται η αποφυλάκισή του
Παραμένει υμνητής του ναζισμού, έκρινε το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας. Στη φυλακή επιστρέφει ο καταδικασμένος διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης.

Στη φυλακή ή …στο κέντρο αποκατάστασης ως κρατούμενος, επιστρέφει ο καταδικασμένος διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος. Το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας μετά την εισαγγελική έφεση που ασκήθηκε, με το βούλευμα 24/2024, ακύρωσε την υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές του άλλοτε πανίσχυρου αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, παραμένει αμετανόητος υμνητής ναζιστικών ιδεών, καθώς με αδιάλειπτη αρθρογραφία του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις πρακτικές και ενέργειες του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, παρά την καταδικαστικη απόφαση για το κόμμα του. Ως εκ τούτου θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων.

Οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών Λαμίας έκριναν ότι ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξη για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής, θα πρέπει να παραμείνει έγκλειστος. Η κράτηση του Νίκου Μιχαλολιάκου θα συνεχιστεί κανονικά, έως ότου εκτίσει την ποινή του.

Το ερώτημα βεβαίως που προκύπτει είναι αν θα συνεχίσει την έκτιση της ποινής του στις φυλακές Δομοκού ή κριθεί πάλι …. απαραίτητη η μεταφορά του στο κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο βρισκόταν για το μεγαλύτερο διάστημα από την καταδίκη του, τον Οκτώβριο 2020 έως και τη στιγμή που αποφυλακίστηκε, λόγω προβλημάτων υγείας.

Την υφ’ όρων απόλυση του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων και παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, διατάσσοντας την αποφυλάκισή του, με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.