Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δύσκολο 48ωρο με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Δύσκολο 48ωρο με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς
Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στη χώρα μέχρι και την Πέμπτη. Αυτό προέβλεψε για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η υψηλότερες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα σημειωθούν στην ανατολική χώρα, προς την περιοχή της Βοιωτίας, την ανατολική Πελοπόννησο και νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα προς τα δυτικά και βόρεια υπάρχουν κάποιες αραιές συννεφιές οι οποίες θα πυκνώσουν προς το απόγευμα αλλά με μικρή πιθανότητα μπόρας. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με την θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς στο εσωτερικό του λεκανοπεδίου ενώ προς τις παραλίες η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, αραιές συννεφιές με την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Για αύριο Τετάρτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν με έμφαση την ανατολική και νότια Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν έως και 38 βαθμοί Κελσίου. Το μεγαλύτερο κύμα ζέστης θα δεχθεί η Βοιωτία, η Αργολίδα, το εσωτερικό της Κρήτης αλλά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Τέλος από Πέμπτη θα ξεκινήσει βόρειος άνεμος που θα δώσει ένα μελτέμι που θα δροσίσει τη χώρα. Για την Κυριακή των εκλογών, ο καιρός αναμένεται αίθριος με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται στη δυτική Ελλάδα ενώ στην κεντρική και ανατολική χώρα θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα.