Ελλάδα

Λαϊκό Λαχείο: Πάνω από 2 εκατ. στη σημερινή κλήρωση

Λαϊκό Λαχείο: Πάνω από 2 εκατ. στη σημερινή κλήρωση Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Σήμερα στις 19:00 η 23η κλήρωση του λαϊκού λαχείου.

Το ποσό των 2.100.000 εκατ. ευρώ κληρώνει σήμερα 4 Ιουνίου το λαϊκό λαχείο. Όποιος θέλει να διεκδικήσει το ποσό πρέπει να αγοράσει έναν λαχνό ή μία ολόκληρη 5άδα, για να αυξήσει τις πιθανότητες κέρδους. Η μία 5άδα κοστίζει 10 ευρώ και το ένα, μεμονωμένο λαχείο 2 ευρώ.

Το λαϊκό λαχείο, που κληρώνει κάθε Τρίτη είναι μοναδικό και διαφοροποιείται με βάση 3 χαρακτηριστικά: τη σειρά, τον αριθμό και το στοιχείο.

Στην κλήρωση της Τρίτης, προκύπτει ο μεγάλος λαχνός. Ο μεγάλος νικητής είναι αυτός που ο λαχνός του έχει την ίδια σειρά, τον ίδιο αριθμό και το ίδιο γράμμα με τον λαχνό που βγαίνει από την κλήρωση τη συγκεκριμένη μέρα, που αναγράφει ο λαχνός.

Αν ο τυχερός αυτός λαχνός δεν έχει πωληθεί τότε ακολουθεί τζάκποτ και το διανεμόμενο ποσό που έχει συγκεντρωθεί μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση και προστίθεται στο σύνολο του τριδύμου.

Εάν δεν γίνει τζάκποτ, δηλαδή αν ο τυχερός λαχνός έχει πωληθεί, τότε ο Μεγάλος Λαχνός της κλήρωσης χρηματοδοτείται με επιπλέον κέρδη μέσω μιας πρόσθετης κλήρωσης.

Στην πρόσθετη κλήρωση προκύπτουν 2 αριθμοί. Αν οι αριθμοί αυτοί είναι ακριβώς ίδιοι με τους δύο τελευταίους αριθμούς του νικητήριου αριθμού (πχ 02), τότε 1.000.000 ευρώ προστίθενται στον Μεγάλο Λαχνό.

Μετά από κάθε κλήρωση προκύπτει ένας κατάλογος κερδών, ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ, σε όλα τα σημεία πώλησης και στους λαχειοπώλες που κυκλοφορούν.