Ελλάδα

Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας: Στους 39,3 °C ο υδράργυρος σε Ελευσίνα και Θήβα - «Καμίνι» Γκάζι (38,4°C) και Πατήσια (38,3°C)

Έσπασε το ρεκόρ θερμοκρασίας: Στους 39,3 °C ο υδράργυρος σε Ελευσίνα και Θήβα - «Καμίνι» Γκάζι (38,4°C) και Πατήσια (38,3°C) Φωτογραφία: EUROKINISSI
Το ρεκόρ θερμοκρασίας για το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου είχε από το 2019 η πόλη των Τρικάλων.

Στους 39,3 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία σήμερα σε Ελευσίνα και Θήβα – Νέα Οδός καταγράφοντας ισχυρές ενδείξεις του πρώτου κύματος καύσωνα για το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το meteo, στα Ψαχνά Ευβοίας το θερμόμετρο έφτασε στους 39,1 βαθμούς Κελσίου, στην Τανάγρα τους 38,9 βαθμούς Κελσίου και στη Φυλή του 38,8 αντίστοιχα. Υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες και στους Αγίου Θεοδώρους στην Κόρινθο όπου το θερμόμετρο έφτασε στους 38,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Ασπρόπυργο και Άμφισσα άγγιξε τους 38,6 βαθμούς Κελσίου.

megistes-meteo_c5496.jpg

«Η θερμοκρασία αυτή που σημειώθηκε σήμερα- οι 39,3 βαθμοί Κελσίου δηλαδή- έσπασε το ρεκόρ για το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, που υπήρχε από το 2019», τόνισε στο Dnews ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με τα Τρίκαλα να κατείχαν το ρεκόρ με 39,2 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, κατά τον Κώστα Λαγουβάρδο, σήμερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στο Γκάζι, όπου το θερμόμετρο έφτασε στους 38,4 βαθμούς Κελσίου και στα Πατήσια με 38,3 αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο από αύριο θα αρχίσει μία μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, αλλά μέχρι και την Παρασκευή αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Επίσης θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και από τη Δευτέρα φαίνεται πως θα υπάρχει μία νέα τάση με ανοδικές θερμοκρασίες.