Ελλάδα

Μανώλης Μαθιουδάκης: Την Τετάρτη η κηδεία του δημοσιογράφου - Η παράκληση της οικογένειάς του

Μανώλης Μαθιουδάκης: Την Τετάρτη η κηδεία του δημοσιογράφου - Η παράκληση της οικογένειάς του Φωτογραφία: EUROKINISSI/ TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ
Ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Αύριο, Τετάρτη, θα τελεστεί η κηδεία του Μανώλη Μαθιουδάκη, του δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών, την Κυριακή.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 11:00 στο κοιμητήριο Χολαργού και η οικογένεια του δημοσιογράφου απηύθυνε παράκληση αντί στεφάνων να στηριχθεί η δράση των:

  • «Σπίτι του Αγωνιστή» Ίδρυμα Περίθαλψης Ηλικιωμένων Αγωνιστών, Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR4001100400000004076801473
  • ΙΘΑΚΗ ΜΚΟ, Τράπεζα Πειραιώς, ΙΒΑΝ GR1901716760006676137543848

Ο Μανώλης Μαθιουδάκης ήταν γιος του ήρωα της κρητικής αντίστασης Γιάννη και στην παιδική του ηλικία φυλακίστηκε μαζί με τη μητέρα του από τους Γερμανούς.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην εφημερίδα «Το Βήμα», το 1958, αρχικά ως αθλητικός συντάκτης και σύντομα πέρασε στο αστυνομικό ρεπορτάζ, στο οποίο αφιέρωσε όλη τη δημοσιογραφική ζωή του, με μεγάλες επιτυχίες που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού στην εφημερίδα «Τα Νέα» και το περιοδικό «Ταχυδρόμος».

Έγραψε τα βιβλία «Αετονύχηδες», «Κάτι να καίει» και «Ποινικό Μητρώο της Αθήνας», σε συνεργασία με τον επί δεκαετίες συνεργάτη του Δημήτρη Μαθιόπουλο. Επίσης δούλεψε στην «ΕΡΤ» από το 1974 έως το 1990 και υπήρξε διευθυντής του γραφείου Αθηνών, του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Λόγος».

Ασχολήθηκε έντονα και με τον δημοσιογραφικό συνδικαλισμό. Μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΣΗΕΑ, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, ταμίας, γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος και στο τέλος πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης.