Παιχνίδια Εξουσίας

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης «ομονοούν»: Ανασύνθεση της παράταξης μόνο υπό την ηγεσία τους

Κασσελάκης και Ανδρουλάκης «ομονοούν»: Ανασύνθεση της παράταξης μόνο υπό την ηγεσία τους
Και φυσικά με μοχλό το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ- Γιατί οι δυο ηγέτες επιχειρούν να στήσουν μια «υγειονομική ζώνη» γύρω από τα «μαγαζάκια» τους!

Με τις παράλληλες συνεντεύξεις του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη το απόγευμα της Τρίτης προκύπτει ένα σημαντικό συμπέρασμα:

Δεν είναι μόνο τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που παραπέμπουν για το Νοέμβριο και βάλε τις σοβαρές συζητήσεις για την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης σε ένα ενιαίο κόμμα προκειμένου να διεκδικήσει τη νίκη με αξιώσεις στις εθνικές εκλογές.

Είναι που και οι δυο αρχηγοί διεμήνυσαν ότι όσο είναι οι ίδιοι ηγέτες στο κόμμα τους η ανασύνθεση θα γίνει υπό το δικό τους κόμμα και υπό τη δική τους ηγεσία!

«Παρέλαβα από τη Φώφη κόμμα δεν θα παραδώσω συνιστώσα» επαναλαμβάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης κινήθηκε στο ίδιο κλίμα αλλά για το δικό του κόμμα: «Πρέπει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του πρέπει να έχουν τον πρωταρχικό λόγο σε οποιαδήποτε προοδευτική συνεννόηση», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος θα είναι σε κάθε περίπτωση υποψήφιος για αρχηγός ενός τέτοιου σχήματος που προφανώς υπάρξει!

Ένα τέτοιο εγχείρημα ωστόσο έχει μέλλον μόνο όταν συμμετάσχουν με ειλικρίνεια τα υπαρκτά σήμερα κόμματα χωρίς ηγεμονισμούς και δίνοντας το ρόλο στη βάση για το ποιος είναι αρχηγός. Αν, βεβαίως, ένα από τα κόμματα ή και τα δυο αλλάξουν αρχηγούς και εκλεγούν νέοι πρόεδροι με διαφορετικά οράματα ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Σε διαφορετική περίπτωση και υπό τις σημερινές συνθήκες το πιθανότερο σενάριο είναι οι εξελίξεις να περάσουν και μέσα από τις διασπάσεις των κομμάτων αυτών!

Ούτως ή άλλως η κατάσταση θυμίζει κινούμενη άμμο!