Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί για να ξαναέρθει ο καύσωνας, πότε θα ξαναέχουμε 38αρια

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Υποχωρεί για να ξαναέρθει ο καύσωνας, πότε θα ξαναέχουμε 38αρια Φωτογραφία: intime
Καμίνι και σήμερα η χώρα. Υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία λόγω ανέμων. Νέος καύσωνας από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αρκετά ζεστή θα είναι και σήμερα η μέρα, ενώ σταδιακά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λόγω των δυνατών ανέμων που αναμένονται το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα θα είναι μία αρκετή ζεστή ημέρα για την ανατολική και ηπειρωτική Ελλάδα, θα βλέπουμε θερμοκρασίες γύρω στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα έχουμε κάποιες συννεφιές που θα δώσουν και κάποιες τοπικές βροχές.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα συναντήσουμε αστάθεια στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Μπορεί η μέρα να ξεκινάει με ηλιοφάνεια και καλές καιρικές σταδιακές συνθήκες, ωστόσο το απόγευμα θα βλέπουμε βροχές και καταιγίδες.

Υποχωρεί σιγά σιγά και η ζέστη για να πάμε σε ένα Σαββατούριακο, με κυριότερο χαρκατηριστικό η επικράτηση των βοριάδων, μελτεμιών μέσα στο Αιγαίο, κοντά στα 6 με 7 μποφόρ, το οποίο θα κάνει πιο υποφερτή τη ζέστη.

Η περισσότερη ζέστη θα εστιάζεται κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα με 36 και 37αρια.

Επομένως, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, σε ότι αφορά την ημέρα των ευρωεκλογών, πολύ καλές καιρικές συνθήκες, αν θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες το απόγευμα σε ορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.

Βορειαδάκι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ, περισσότερη δροσιά στα ανατολικά, περισσότερη ζέστη στα ανατολικά.

Υποχωρεί λίγο το κύμα ζέστης και από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πάλι μία άνοδο της θερμοκρασίας, όπου θα προσεγγίσουμε πάλι θερμοκρασία τιμές 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Οσον αφορά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε ότι εκτιμά ότι θα είναι καλές οι καιρικές συνθήκες.