Ελλάδα

Η εξωτική παραλία της Ανατολικής Αττικής που θυμίζει τροπικό νησί

Η εξωτική παραλία της Ανατολικής Αττικής που θυμίζει τροπικό νησί Φωτογραφία: YOUTUBE/UPSTORIES
Η Μικρή Χαμολιά είναι η πιο όμορφη παραλία της Ανατολικής Αττικής που παραπέμπει σε εξωτικό προορισμό.

Αν αναζητάτε μια παραλία που θυμίζει εξωτικούς προορισμούς αλλά δεν σφύζει από πολυκοσμία τότε η παραλία Μικρή Χαμολιά στην Βραυρώνα είναι ο προορισμός που πρέπει να βάλετε σύντομα στα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε.

Καλά κρυμμένη ανάμεσα στις δημοφιλείς παραλίες της Λούτσας και του Πόρτο Ράφτη, η Μικρή Χαμολιά σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το κέντρο της Αθήνας είναι μια θαλασσινή όαση που θα απολαύσετε τις βουτιές σας. 

Η ομορφότερη εξωτική παραλία της Αττικής

Τα τιρκουάζ νερά που είναι πεντακάθαρα και ο περιβάλλοντας χώρος της Μικρής Χαμολιάς την έχουν αναδείξει σε κορυφαία επιλογή για όσους αγαπούν το μπάνιο στην θάλασσα σε απόμερες παραλίες. Δεν πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία αλλά για έναν μικρό κολπίσκο με άμμο και βότσαλο. Εξαιτίας της θέση της έχει το προνόμιο να μην την πιάνει ο αέρας όσο και αν τα μποφόρ δυναμώνουν γεγονός που επιτρέπει το μπάνιο ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Οι καλά γνωρίζοντες την επιλέγουν και για το γεγονός ότι μπορούν να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους στα βράχια και τις πλάκες ενώ για τους λάτρεις της βουτιάς από ψηλά, τα εν λόγω βράχια είναι ιδανικός «βατήρας».

Όταν ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα και μια βουτιά στη θάλασσα είναι επιτακτική ανάγκη για όσους ακόμη δεν έχουν πάει διακοπές, η Χαμολιά φαντάζει η ιδανική πρόταση για εξόρμηση στην παραλία.

{https://www.youtube.com/watch?v=vbKFfSYUu5Q}

Πώς θα φτάσετε εκεί

Η Μικρή Χαμολιά ανήκει στον ομώνυμο οικισμό, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην Λούτσα και το Πόρτο Ράφτη. Αφού πάρετε τον δρόμο για τη Χαμολιά, μετά από 500 μέτρα θα βρείτε στα αριστερά σας έναν χωματόδρομο που οδηγεί στην πανέμορφη ακτή.