Ελλάδα

Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη βυτιοφόρου στον Ισθμό - Μέχρι την Τετάρτη οι εργασίες κατεδάφισης

Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη βυτιοφόρου στον Ισθμό - Μέχρι την Τετάρτη οι εργασίες κατεδάφισης Φωτογραφία: eurokinissi
Από την Πέμπτη αποδίδεται στην κυκλοφορία το ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο στο ύψος του Ισθμού. Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου κάτω από την οποία το βράδυ της Παρασκευής (7/6) ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα.

Σημειώνεται πως οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των μπαζών από το σημείο θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη αποδίδεται στην κυκλοφορία το ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο στο ύψος του Ισθμού.

{https://www.youtube.com/watch?v=DBsE5-IVtn0}

Η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διεξάγεται με τους εξής τρόπους:

  • είτε με εκτροπή από τον κόμβο του Λουτρακίου
  • είτε με αμφιδρόμηση στο ρεύμα προς Αθηνα με μια λωρίδα κυκλοφορίας. Η αμφιδρόμηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα ισχύσει ως αύριο Κυριακή 12:00 το μεσημέρι οπότε και θα αποδοθούν και οι 3 λωρίδες κυκλοφορίας στους οδηγούς που θα επιστρέψουν Αθήνα.

ethniki5_4615b.jpgethniki_7db02.jpgethnikii_caba6.jpgethniki3_2f87c.jpgethniki4_31416.jpg

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι από 10:30 - 23:00 σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 5:00-17:00 υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

ethniki8_2d5b9.jpgethniki9_7c8dc.jpgethniki6_a1469.jpgethniki7_557d1.jpg

Η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης.

ethniki0_798c7.jpgethniki1_fe768.jpg

«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ' όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».