Ελλάδα

Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα στην Αθηνών - Κορίνθου μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα στην Αθηνών - Κορίνθου μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου
Λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που προκλήθηκε, έγιναν αλλεπάλληλες εκρήξεις και η γέφυρα στην Αθηνών - Κορίνθου κατεδαφίζεται.

Σοβαρές ζημιές φαίνεται να έχει υποστεί η αερογέφυρα κάτω από την οποία σημειώθηκε η έκρηξη και η φωτιά στην Εθνική Οδό. Χθες πριν από τα μεσάνυχτα ανετράπη ένα βυτιοφόρο που μετέφερε βενζίνη στο ύψος του 75ου χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο στον Ισθμό.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που προκλήθηκε, έγιναν αλλεπάλληλες εκρήξεις, και ήταν δύσκολη η προσέγγιση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο σημείο.

Η Πυροσβεστική κατάφερε και έσβησε την φωτιά, ενώ σχηματίστηκε ουρά τουλάχιστον 3-4 χλμ. από διερχόμενα αυτοκίνητα.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν σημειώθηκαν περαιτέρω τραυματισμοί στο συμβάν.

Η ανατροπή του βυτιοφόρου και η έκρηξη με αποτέλεσμα την φωτιά έγινε κάτω από μία αερογέφυρα. Η εν λόγω αερογέφυρα λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου υπέστη σοβαρές ζημίες.

Κυκλοφορία οχημάτων

Το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα έχει ανοίξει ενώ η κυκλοφορία προς Κόρινθο γίνεται μέσω των κόμβων Λουτρακίου – Επιδαύρου.

Η παλιά Εθνική Οδός είναι ακόμη κλειστή στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ο πολίτες οφείλουν να ενημερώνονται από την ΕΛ.ΑΣ. για την κυκλοφορία.

Ενημέρωση από την εταιρεία που πήρε επείγουσα έκκληση για την κατεδάφιση

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.