Ελλάδα

Ισθμός: Κλείνει για τις επόμενες ημέρες η Αθηνών-Κορίνθου - Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία

Ισθμός: Κλείνει για τις επόμενες ημέρες η Αθηνών-Κορίνθου - Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία
Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία μετά την έκρηξη βυτιοφόρου.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη από το βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Σε νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου, απαγορεύεται η κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από τη Χ/Θ 23,5, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας ως Χ/Θ 84,5, στον κόμβο Μορέα, σήμερα από τις 10.30 έως τις 23.00 και αύριο 9/6 από τις 05.00 έως τις 17.00.

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία το βράδυ της Παρασκευής (7/6) ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για πάνω από δύο ώρες.

Επίσης, λόγω των εργασιών καθαίρεσης, το ρεύμα της νέας εθνικής οδού από Αθήνα προς Κόρινθο θα παραμείνει κλειστό στο σημείο για κάποιες ημέρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Τροχαία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Ειδικότερα, το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την παλαιά εθνική οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.