Ελλάδα

Ανατροπή με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Αθήνα - Κλειστοί για 2 μέρες λόγω καύσωνα

Ανατροπή με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στην Αθήνα - Κλειστοί για 2 μέρες λόγω καύσωνα
Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αθήνα για τον καύσωνα. Το παρασκήνιο της απόφασης.

Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως και οι παιδικοί σύμφωνα με έκτακτη νεότερη ενημέρωση από το Δήμο της Αθήνας για τις επόμενες δύο ημέρες ήτοι Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουνίου λόγω της επέλασης του καύσωνα. 

Η επίσημη ανακοίνωση για κλειστούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Επανεκτιμώντας την κατάσταση και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, όλοι οι Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί (Δημοτικοί και Ιδιωτικοί) που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Αθηναίων για τις επόμενες δύο μέρες

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε αναστολή των μαθημάτων και κάθε εκπαιδευτικής λειτουργίας στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα. Όπως τονίζεται η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για το διήμερο λουκέτο σε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που λειτουργούν εντός των διοικητικών του ορίων πάρθηκε σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των λιλιπούτειων μαθητών που διαφορετικά θα υποχρεώνονταν να είναι εκτεθειμμένοι σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και επιβαρυμένη ατμόσφαιρα λόγω και της έλευσης αφρικανικής σκόνης. 

Διευκρινίζεται ότι η αναστολή μαθημάτων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά δεν επηρεάζει την λειτουργία και την διεξαγωγή εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια που αυτό το διάστημα οι μαθητές δίνουν προαγωγικές εξετάσεις αλλά και Πανελλήνιες 2024.