Ελλάδα

Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: Τα 4 βίντεο που πρόδωσαν τον 37χρονο δράστη

Κατερίνα Νώντα Κατερίνα Νώντα
Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: Τα 4 βίντεο που πρόδωσαν τον 37χρονο δράστη
Στα βίντεο αποτυπώνονται καρέ καρέ οι τελευταίες στιγμές, που καταγράφεται ζωντανή η 11χρονη στον Πύργο.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που «πρόδωσαν» τον δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής, που δολοφονήθηκε στον Πύργο και σήμαναν συναγερμό στις αρχές.

Στα βίντεο αποτυπώνονται καρέ καρέ οι τελευταίες στιγμές που καταγράφεται ζωντανή η 11χρονη.  Ο 37χρονος κατάφερε να την ξεγελάσει με το πρόσχημα ότι θα την πήγαινε με το αυτοκίνητο του στο σπίτι του παππού της.

{https://www.youtube.com/watch?v=-i_RRUWDdvM}

Το μικρό κορίτσι φαίνεται ότι τρέχει και μπαίνει στο αυτοκίνητο του θείου της. Τότε ξεκινά ο εφιάλτης της. Της επιτίθεται με σκοπό να τη βιάσει και όταν εκείνη αντιστέκεται της καταφέρνει πολλαπλά χτυπήματα με το φονικό κατσαβίδι. Τα χτυπήματα ήταν τόσο βίαια που διαπέρασαν ζωτικά όργανα του σώματος της και συγκεκριμένα την καρδιά και την σπλήνα.

Με το μαύρο αυτοκίνητο την οδηγεί σε χωράφι στην περιοχή Καταρράχι, πετά το πτώμα της και την επόμενη ημέρα σαν να μη συνέβη τίποτα πηγαίνει στη δουλειά του.

Οργή, αποτροπιασμός και ερωτήματα για τον 37χρονο, ο οποίος επί 7 χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε βιάσει ένα κοριτσάκι 14 ετών πάλι στο ίδιο χωριό, στη Μυρτιά Ηλείας πάλι από το οικογενειακό του περιβάλλον.

{https://www.youtube.com/watch?v=O--RzS4zxXk}

Στον 37χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης ο εισαγγελέας απήγγειλε σήμερα κατηγορίες για ανθρωποκτονία από δόλο, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ο οποίος τον παρέπεμψε στην Ανακρίτρια Ηλείας.  Ο 37χρονος παρουσιάστηκε χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας.

{https://www.youtube.com/watch?v=-7tB4qpnCTY}

Νωρίτερα, συγγενείς της 11χρονης, κύκλωσαν το περιπολικό που μετέφερε τον δολοφόνο και με μανία άρχισαν να το χτυπούν, ενώ όπως φαίνεται και στο βίντεο κάποια στιγμή άνοιξαν την πόρτα του περιπολικού και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στους αστυνομικούς, ο δράστης ομολόγησε πως «της πρότεινα να συνευρεθούμε».

«Αυτή αντέδρασε, αρνήθηκε και είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Την σκότωσα με το καταβίδι που είχα στο αυτοκίνητο». Ο δολοφόνος της 11χρονος φέρεται να πέταξε κάπου μέσα στον βάλτο το φονικό όπλο, ενώ ήταν και εκείνος που υπέδειξε το σημείο στο οποίο άφησε την σορό.

{https://www.youtube.com/watch?v=oCRGUWCM_HQ}

Γιατί κυκλοφόρουσε ελεύθερος ο δράστης

Οργή προκαλεί από την πρώτη στιγμή η είδηση πως ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο, αν και καταδικασμένος σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό 14χρονης, κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Σημειώνεται πως η προεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα ζήτησε την καθαρογραμμένη απόφαση του Μικτου Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό και ασέλγεια 14χρονης σε 9 χρόνια κάθειρξη, αλλά το δικαστήριο του έδωσε αναστολή έως την έφεση, αν και δεν είχε λευκό ποινικο μητρώο - επιβάλλοντάς του μόνο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης να πλησιάζει την 14χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των δικαστών να δώσουν αναστολή στον καθ' ομολογίαν δράστη και να τον αφήσουν ελεύθερο, φαίνεται να είναι αναιτιολόγητη και να μη βασίζεται σε ισχυρά επιχειρήματα για την ακινδυνότητα του καταδικασθέντα.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και πριν τη διάπραξη βιασμού σε βάρος της 14χρομης είχε βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, καθώς είχε καταδικάσει για κλοπές και αλλά κακουργηματα. Ο Άρειος Πάγος ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο και των τριών Δικαστων της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου.