Ελλάδα

Διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική, έως τις 21 Ιουνίου - Οι περιοχές

Διακοπές ρεύματος στη Χαλκιδική, έως τις 21 Ιουνίου - Οι περιοχές Φωτογραφία: UNSPLASH
Οι ελεγχόμενες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος θα γίνονται από αύριο, Πέμπτη, έως τις 21 Ιουνίου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιεί ελεγχόμενες κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής από αύριο, έως τις 21 Ιουνίου.

Οι διακοπές θα γίνονται στις παράκτιες περιοχές του δήμου Αριστοτέλη, από την Ιερισσό μέχρι την Ουρανούπολη. Ο λόγος είναι ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του δικτύου και υλοτομίες, αναγκαίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παρατεταμένων απρόβλεπτων διακοπών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για αύριο Πέμπτη, οι διακοπές ρεύματος αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, κυρίως εκτός μεγάλων οικισμών, αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ. Από την Παρασκευή (14/6) έως και τις 21 Ιουνίου η μέγιστη διάρκειά τους θα είναι δύο ώρες.

Ο δήμος Αριστοτέλη αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα των εργασιών, ωστόσο, εξέφρασε στον ΔΕΔΔΗΕ τον προβληματισμό για το γεγονός ότι αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. Επιπλέον, ζήτησε να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να περιοριστεί ο χρόνος των διακοπών ηλεκτροδότησης στον ελάχιστο δυνατό.

Παράλληλα, ο δήμος καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση για λίγες μέρες, καθώς οι εντατικές εργασίες συντήρησης του δικτύου είναι χρήσιμες και τις έχει ζητήσει επιτακτικά τα προηγούμενα χρόνια από τον ΔΕΔΔΗΕ. Στο μεταξύ, καταγγέλλει τα φαινόμενα αιφνιδιαστικών διακοπών ηλεκτροδότησης του παρελθόντος, που συχνά διαρκούσαν ακόμα και ολόκληρα 24ωρα, λόγω βλαβών που οφείλονταν σε ελλιπή συντήρηση του δικτύου.