Ελλάδα

Απίστευτο αλλά ελληνικό: Πρώην αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στη Μάνδρα κατηγορείται για διπλό εμπρησμό στην περιοχή του

Απίστευτο αλλά ελληνικό: Πρώην αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας στη Μάνδρα κατηγορείται για διπλό εμπρησμό στην περιοχή του Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κατηγορείται ότι προκάλεσε δύο εμπρησμούς στις 16/08 και 23/08 του 2021.

Πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Μάνδρας κάθεται στο εδώλιο, κατηγορούμενος για δυο εμπρησμούς σε βαθμό κακουργήματος, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, τον Αύγουστο 2021, στα Βίλια Αττικής.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι όσο ήταν αντιδήμαρχος, είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της πολιτικης προστασίας, δηλαδή ήταν στην ευθύνη του να προστατεύει τους κατοίκους της Μανδρας από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές, την ώρα που η δικαιοσύνη τον κατηγορεί ότι προκαλούσε ο ίδιος τις φωτιές, στις 16/08 και 23/08 του 2021, αντίστοιχα, βάζοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές.

Η εκδίκαση της απίστευτης υπόθεσης πολιτειακής ασυνειδησίας και αυθαιρεσίας ξεκινά στις 25 Ιουνίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας. Κάτοικοι και φορείς του δήμου Μάνδρας παρίστανται ως υποστήριξη της κατηγορίας, απέναντι από τον πρώην αντιδήμαρχό τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος τυγχάνει μεγάλης αναγνωρισιμότητας και εξακολουθεί να αναμειγνύεται στα κοινά του τόπου.

Ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας Παναγιώτης Μπαλακτάρης, δήλωσε για την υπόθεση: «Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».