Ελλάδα

Τέμπη: Οργή των συγγενών για τα πρόσωπα του ανασχηματισμού

Τέμπη: Οργή των συγγενών για τα πρόσωπα του ανασχηματισμού
Ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης δεν έμειναν ασχολίαστα από τους συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη καθώς όσο πλησια΄ζει η ώρα της δίκης, η οργή και η αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν φουντώνει.

Τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο κυβερνητικό σχήμα αλλά και όσοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και αναμείχθηκαν στην διαχείρισή του είτε επικοινωνιακά είτε θεσμικά προκάλεσαν τις αντιδράσεις μέριδας συγγενών που με αναρτήσεις τους τέθηκαν ευθέως κατά προσώπων και καταστάσεων.

Ο Νίκος Πλακιάς, ο μπαμπάς των διδύμων που χάθηκαν στην τραγωδία στράφηκε ιδιαιτέρως κατά της νέας υφυπουργού Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, της Κατερίνας Παπακώστα - Παλιούρα και βουλευτή Τρικάλων που ήταν αντιπρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην ανάρτησή του γράφει χαρακτηριστικά «Βλέποντας τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης εντύπωση μου έκανε η τοποθέτηση της Παπακωστας Κατερίνας στην θέση της υφυπουργού στο υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας . Το έκανε το χρέος της στην εξεταστική επιτροπή και από ότι φαίνεται ανταμείφθηκε για τις επιδόσεις της. Αφού τακτοποίησε τις δικές μας οικογένειες εκεί, τώρα ήρθε η ώρα να τακτοποιήσει και τις οικογένειες όλης της Ελλάδας . Α !!! αν ανοίξει και καμμία προανακριτική και ψάχνουν για κασκαντέρ μην διστάσεις στιγμή και το υπουργείο είναι κοντά . Καλή αποτυχία σας εύχομαι στα καθήκοντα σας αν και είναι σίγουρη»

{https://www.facebook.com/photo/?fbid=2772989749550159&set=a.494996947349462}

Στο ίδιο μήκος κύματος και το σχόλιο του Δημήτρη Πλακιά που έχασε την κόρη του Αναστασία και όπως ανέφερε «Επειδή σήμερα για ακόμα μια φορά , δοκιμάζουν τις αντοχές μας , η κυρία αυτή ( την λέω και κυρία ,την Παπακωστα βουλευτής Τρικάλων ) έγινε υφυπουργός ,Ξαφνικά μετά την εξεταστική των ΤΕΜΠΩΝ , ανέβηκε τα σκαλοπάτια στην ιεραρχία του κόμματος δυο δυο , Έτσι και εγώ θα την κυνηγάω δυο φορές τώρα!!»

{https://www.facebook.com/photo/?fbid=2085268441859110&set=a.253152915070681}

Μάλιστα σε άλλες αναρτήσεις συγγενών αλλά και στις σελίδες που είναι αφιερωμένες στη σιδηροδρομική τραγωδία τονίζεται ότι αμετακίνητος στον ανασχηματισμό έμεινε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος που κατηγορείται ως ο ιθύνων νους του μπαζώματος στα Τέμπη. Παράλληλα, ψέγεται και το γεγονός σε άλλη μία καίρια θέση, αυτή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ένα ακόμα μέλος της περίφημης εξεταστικής επιτροπής, ο Κώστας Καραγκούνης που προήχθη σε υφυπουργός Εργασίας. 

Τέλος ο Χρήστος Χούπας που είδε την μονάκριβη κόρη του Ελπίδα να χάνεται στο δυστύχημα αρκέστηκε να ανακοινοποιήσει στο προφίλ του στο Facebook το σχόλιο ενός άλλου χρήστη που σχολιάζει σκωπτικά την ανακοίνωση και την ουσία του σημερινού ανασχηματισμού. 

{https://www.facebook.com/christos.hupas/posts/pfbid02G4HkZdzZGBtQwbsMSLos5Pu9Fn1T2VKYyx9y5cjrnRCaxkaA11eCTzWU4mWd4qj7l}