Ελλάδα

Ο Κούγιας ξαναχτύπησε: Ο Αποστόλης έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχτηκε την πράξη του

Ο Κούγιας ξαναχτύπησε: Ο Αποστόλης έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, παραδέχτηκε την πράξη του
Δηλώσεις για την υπόθεση Απόστολου Λύτρα αλλά και την απόφαση εισαγγελέως και ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος έκανε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν για ακόμα μία φορά ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Απόστολο Λύτρα ως «υπερβολική». 

Πρόσθεσε ότι η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Λύτρας ήταν υποχρεωτική. «Μου ετέθει υπόψιν και η ιατροδικαστική έκθεση και η δικογραφία και θα σας πω πως η ποινική δίωξη ήταν υπερβολική» τόνισε.

Χαρακτήρισε απαράδεχτη την πράξη του ξυλοδαρμού ενώ -σε μία δήλωση που θα συζητηθεί- πρόσθεσε πως ο «Αποστόλης έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή παραδέχτηκε την πράξη του, θα μπορούσε να το αποφύγει και να μείνει στην αρχική του θέση». 

Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεχτη η ποινική δίωξη καθώς η κατηγορία δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Όπως είπε αυτό δεν είναι κακούργημα αλλά πλημμέλημα. 

Θα μπορούσε να είναι κακούργημα όταν αυτά τα χτυπήματα μπορούν να δημιουργήσουν μία αναπηρία ή αδυναμία χρήση ορισμένων σημείων του σώματος του παθόντα. 

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως για να κρατηθεί προσωρινά κάποιος πρέπει να είναι ύποπτος φυγής και δεύτερον να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως. «Κακές στιγμές στιγμές έχουν όλοι» πρόσθεσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

«Ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί με δικές του επιλογές, δεν θα του δώσουμε βραβείο γι' αυτό που έκανε» κατέληξε.