Ελλάδα

Ο Άρειος Πάγος σε σύγχυση με την υπόθεση Λύτρα

Ο Άρειος Πάγος σε σύγχυση με την υπόθεση Λύτρα
Εχθές η ηγεσία του Αρείου Πάγου, σε μια κίνηση ευθείας αμφισβήτησης της κρίσης της εν λόγω ανακριτριας και του εισαγγελέα γνωμοδότησης, έσπευσε να εκκινήσει τον πειθαρχικό τους έλεγχο.

Με παραγγελία της προς τη 18η τακτική ανακρίτρια, κ. Χριστίνα Σαλάππα που παράλληλα είναι και η Ευρωπαία Ανακρίτρια στην Ελλάδα, η Εισαγγελεας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλινη ζητά την κατά απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή και ολοκλήρωση της ανακριτικής έρευνας για την υπόθεση Λύτρα, όπως επίσης ζητά από το Πρωτοδικείο Αθηνών και το γρήγορο προσδιορισμό της δίκης της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση της κ. Αδειλινη:

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στην Ανακρίτρια του 18ουΑνακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την ακόλουθη παραγγελία:

Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π.,ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενηςενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ: α) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμειπαραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και β) την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο.  

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
 
Γεωργία  Ευθ. Αδειλίνη
 
Ωστόσο, εχθές η ηγεσία του Αρείου Πάγου, σε μια κίνηση ευθείας αμφισβήτησης της κρίσης της εν λόγω ανακριτριας και του εισαγγελέα γνωμοδότησης, έσπευσε να εκκινήσει τον πειθαρχικό τους έλεγχο.