Ελλάδα

ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση στο ΥΠΟΙΚ, νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων την Πέμπτη

ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση στο ΥΠΟΙΚ, νέο συλλαλητήριο των εργαζομένων την Πέμπτη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ την Πέμπτη, για την απόσυρση της τροπολογίας για τη ΛΑΡΚΟ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενώ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την Πέμπτη (20/6) οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα (12:00).

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε «διευκολυντική» στάση εργασίας την ίδια ημέρα, από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας και την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ άμεσα.

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12:00, στο Σύνταγμα» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωσή της, απαιτεί από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ».

Τετράωρη στάσης εργασίας προκήρυξε για την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, 18/6. Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας ζητά να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων και να λειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ, με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των σωματείων. «Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 12:00, στο Σύνταγμα» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ

Επίσης, τα διοικητικά συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, του Λαυρίου- Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά αποφάσισαν την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη, από τις 11:00 έως τις 15:00 και καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής επίσης απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την «κατάπτυστη τροπολογία» που βάζει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, «πετώντας δεκάδες εργαζόμενους στον δρόμο και στην ανεργία και οδηγεί στον μαρασμό μεγάλες περιοχές πέντε νομών, με σκοπό την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης».

ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΚΟ

Φωτ.: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ