Ελλάδα

Ποινική δίωξη στην πρώην σύζυγο του Λύτρα

Ποινική δίωξη στην πρώην σύζυγο του Λύτρα Φωτογραφία: Eurokinissi
Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ποινικολόγου

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και απειλής ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος της πρώην συζύγου του Αποστολου Λύτρα, μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές.

 Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έστειλε αντίγραφα της δικογραφιας: 
  • Στην Εισαγγελία Εφετων για τις περαιτέρω ενέργειες της για τον μηνυόμενο δικηγόρο, συνεργάτη του κ. Λύτρα που μετά την προσαγωγή του από τους αστυνομικούς. 
  • Στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα προκειμένου να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον κ.Λύτρα. Σε θετική περίπτωση θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ποινικολόγου.

Σοφός: Οι δύο περιοριστικοί όροι που παραβιάστηκαν 

Για διπλή παραβίαση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα, για την υπόθεση κακοποίησης της συζύγου του, έκανε λόγο ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός.

«Τόσο η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης όσο και η μετοίκηση είναι μεταξύ των περιοριστικών όρων που τέθηκαν στον Απ. Λύτρα, άρα δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά ούτε και να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με τον τρόπο αυτό άμεση συναναστροφή. Είναι παραβίαση όρων», τόνισε μιλώντας στο Open.

Οπως είπε ο Θ. Σοφός, στο συγκεκριμένο γκρουπ μετείχαν ο Απ. Λύτρας «η εντολέας μου, η Σοφία, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο».

«Το γκρουπ δημιουργήθηκε ad hoc χθες στο viber, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου, χωρίς τη θέλησή της, καθιστάμενη η ίδια κοινωνός μηνυμάτων και από τον κύριο Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα το οποίο συνιστά παραβίαση όρου συναναστροφής».

Ωστόσο, αυτός δεν ήταν ο μοναδικός όρος που παραβιάστηκε, σύμφωνα πάντα με τον Θ. Σοφός, ο οποίος υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγος του ποινικολόγου άνοιξε το σπίτι με τα κλειδιά. «Δεν συμμορφώθηκαν στις προτροπές του αστυνομικού που φύλαγε τη Σοφία, μπήκαν στον αύλειο χώρο, δημιουργήθηκε ένταση, ακούστηκαν ύβρεις. Αυτή η απειλητική διάθεση οδήγησε τον πατέρα τής Σοφίας να εξέλθει της οικίας και στη συνέχεια άρχισε να οδηγεί τους εισβολείς θα πω, προς τα έξω. Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button. Αμεσα ήρθε περιπολικό».

«Η Σοφία λιποθύμησε από την ταραχή της», πρόσθεσε...

Ερωτηθείς αν τα μηνύματα στο γκρουπ του viber ήταν απειλητικά, ο Θ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του ποινικολόγου Πέτρος Πανταζής υποστήριξε ότι δεν έχει παραβιαστεί κανένας περιοριστικός όρος από τον Απόστολο Λύτρα καθώς και ότι είχε υπάρξει ενημέρωση για την επίσκεψη στο σπίτι στον Γέρακα της πρώην συζύγου του και δικηγόρου.

«Υπάρχει ένας όρος για τον κ. Λύτρα να μετοικήσει από την κατοικία του και να μην πλησιάζει τη σύζυγο του. Για να μετοικήσει πρέπει να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. Υπήρχε επικοινωνία του ετέρου συναδέλφου υπεράσπισης για να μεταβεί η πρώην σύζυγος και η κόρη του για να πάρουν τα πράγματα και προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση» είπε στο Action24.

«Φυσικά υπήρχε ενημέρωση, δεν εμφανίζονται 3 άνθρωποι σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει ενημέρωση» επέμεινε.