Ελλάδα

Φυλάκιση 12 μηνών στον δημοσιογράφο για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του

Φυλάκιση 12 μηνών στον δημοσιογράφο για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Γροθιά» στο στομάχι η κατάθεση της συντρόφου του 45χρονου, ο δημοσιογράφος δεν επιτρέπεται να την πλησιάσει ή να επικοινωνήσει μαζί της.

Σε φυλάκιση 12 μηνών καταδικάστηκε ο πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ, μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής σε βάρος της συντρόφου του, επίσης δημοσιογραφου της δημόσιας τηλεόρασης.

Από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επιβλήθηκαν στον 45χρονο κατηγορούμενο οι περιοριστικοί όροι μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης της παθούσας.

Για τις καταγγελίες της 30χρονης γυναίκας ότι υπέστη σωματική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο, έχει ξεκινήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στο δικαστήριο παρέστησαν τόσο η καταγγέλουσα σύντροφός του, όσο και η εν διαστάσει σύζυγός του που επίσης τον έχει καταγγείλει για απειλές και κακοποιητική συμπεριφορά.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του δημοσιογράφου όπως κατηγορείται, μιλώντας για οχετό κλήσεων προς την 30χρονη μέχρι πρότινος σύντροφό του.

«Θεωρούμε πως προέκυψε πλήρως το σύνολο των κατηγοριών. Σήμερα το αντικείμενο είναι η ενδοοικογενειακή απειλή. Το δικαστήριο είναι ανεξάρτητο, δεν επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και έτερους παράγοντες. Για τη νυν τη σύντροφο και εισάγεται κατ’ εξακολούθηση το αδίκημα, λαμβάνει ένα οχετό κλήσεων και δεδομένου όσων έχουν προηγηθεί. Και τα δύο θύματα ένιωσαν τρόμο και ανησυχία. Έχει υπάρξει ο κατηγορούμενος απειλητικός. Δεν δίνουμε βαρύτητα στην απολογία του κατηγορουμένου καθώς προσπάθησε περισσότερο να δικαιολογήσει τον εαυτό του παρά να μιλήσει για όσα έχει προκαλέσει σε αυτά τα άτομα. Θεωρούμε πως πρέπει να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, απολογούμενος ο πρώην δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης είπε ότι δεν είναι ο άνθρωπος που παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αρνήθηκε την κατηγορία.

«Και την προηγούμενη ημέρα έκανα ρεπορτάζ για την ενδοοικογενειακή βία. Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας».

«Γροθιά» στο στομάχι η κατάθεση της συντρόφου του

Το εφιαλτικό βράδυ της Κυριακής, όπου όπως υποστήριξε η δημοσιογράφος σύντροφός του, ο κατηγορούμενος τη χτύπησε, την έφτυσε και την έβρισε, περιέγραψε στο δικαστήριο.

«Είδα δύο φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει σύζυγός του με τα παιδιά του. Ξεκίνησε μία συζήτηση για το πού πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε, ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση. Εκνευρίστηκε πολύ, άρχισε να με βρίζει, “κ.....α”, “τρελή”, “εμμονική”, άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση, άρχισε να με φτύνει. Εφόσον με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο και το αυτί, ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και μαλλιά, εγώ έβαλα πάγο στο πρόσωπό μου. Από το σοκ και τον πόνο κάλεσα ένα φίλο, του είπα να δει μήπως είναι κάτω από σπίτι γιατί είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνα. Επίμονα. Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messenger και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα στην κατάθεση της και συμπλήρωσε:

«Παρέμεινε κάτω από το σπίτι μου για αρκετές ώρες και με ενοχλούσε Από τον φόβο μου ότι θα μου έκανε τα ίδια και χειρότερα και θα με έστελνε στο νοσοκομείο ξανά, κάλεσα ταξί από σπίτι φίλου μου για να πάω για δουλειά… Μέχρι πέντε το πρωί δέχθηκα πάνω από 80 κλήσεις. Για μένα ήταν απειλή, ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε να ανέβω πάνω», υποστήριξε η 30χρονη γυναίκα.

Ακολούθως, στο δικαστήριο κατέθεσε και η εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου, που επίσης τον κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές για απειλές και κακοποιητική συμπεριφορά. Στο δικαστήριο ωστόσο, δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του εν διαστάσει συζύγου της.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο 45χρονος πήγε στο σπίτι της την επομένη της επίθεσης στη σύντροφό του, τη Δευτέρα το βράδυ στις 11. Σε μήνυμα που της απέστειλε, φαίνεται να της λέει ότι θα τη σκοτώσει, αν του πάρει τα παιδιά.

«Μου είπε απλά μη μου πάρεις τα παιδιά, θα σε σκοτώσω. Είχε έντονες μεταπτώσεις δεν ένιωσα απειλή, ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα, ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφό του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει», τόνισε η μάρτυρας.