Ελλάδα

Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου, κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις

Φωτιά στη Βάρης Κορωπίου, κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις
Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην λεωφόρο Βάρης Κορωπίου - Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις.

Κάηκαν σπίτια και επιχειρήσεις στην μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην λεωφόρο Βάρης Κορωπίου λίγο μετά τις 2 παρά το μεσημέρι της Πέμπτης εν μέσω αυξημένων ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 Μποφόρ.

Σ΄ύμφωνα με τα στοιχεία η φωτιά που μεχρι στιγμής μαίνεται υπό το βάρος των ανέμων, έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές σε τουλάχιστον τρία σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις. Οι φλόγες μπήκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές αλλά δεν τα έχει καταστρέψει ολοσχερώς. 

fotia koropi 2 db3fa

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες αλλά και επιχειρήσεις. 

{https://www.youtube.com/watch?v=sqSnPT5B1zw}

Οι κάτοικοι είναι στο πόδι καθώς έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα εκκένωσης. Ειδικότερα, οι πολίτες των περιοχών Λαμπρικά και Κίτσι έχουν λάβει εντολή εκκένωσης προς Βάρη για την ασφάλειά τους. 

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid02BLq6dZyVfNVS6WWQafGhaeKLW2Tb3qWtr12upMbV6QKL4g44AJWrVbe5VBDmJMTvl}

Nεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η ένταση και η κίνηση της φωτιάς είναι αυξανόμενη με κατεύθυνση προς Βάρη. 

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 19 οχήματα,τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

fotia koropi 2 f0aae

Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: «Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια - Ο αέρας δεν βοηθάει»

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι η φωτιά έχει μπει σε τουλάχιστον δυο σπίτια. Ανέφερε πως πρόκειται για μία σύνθετη φωτιά που εξελίσσεται και πως ενώ ο άνεμος δεν βοηθά στην κατάσβεσή της. «Η φωτιά ξεκίνησε από τη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, στο ύψος που υπάρχουν τα δύο μικρά τούνελ, κινήθηκε προς τα ανατολικά στη συνοικία Κίτσι», συμπλήρωσε ο κ Κωνσταντέλος και ενημέρωσε ότι «ο δήμος Κρωπίας είναι εκεί με όλες τους τις δυνάμεις και προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά για να μην μπει στα σπίτια και να μην κάνει ζημιά στον αραιοκατοικημένο αστικό ιστό».

Εκτροπές στην κυκλοφορία

Λόγω της φωτιάς στην περιοχή διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας. Ειδικότερα:  έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί

-Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Επίσης, η Αττική Οδός ενημέρωσε ότι λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.