Ελλάδα

Λαγουβάρδος για καιρό Αγίου Πνεύματος: Εξασθενεί το μελτέμι, έρχονται 40αρια

Λαγουβάρδος για καιρό Αγίου Πνεύματος: Εξασθενεί το μελτέμι, έρχονται 40αρια Φωτογραφία: INTIME/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Η ζέστη θα επιμείνει και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Αθήνα, εκτιμά ο Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας στο Dnews.

Μία πρώτη εκτίμηση για τον καιρό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έκανε ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

Μιλώντας στο Dnews, ο κ. Λαγουβάρδος εκτίμησε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πέφτει η ένταση του μελτεμιού και ανεβαίνει η θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει στους 40 βαθμούς Κελσίου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Πρόσθεσε ακόμα πως η ζέστη θα επιμείνει και τη Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος, ενώ στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει στους 37-38 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά και τα κεντρικά ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από την Παρασκευή ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 36 με 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 39 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας που θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ ενώ την Κυριακή ενδεχομένως να σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους, ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.