Ελλάδα

Λάρισα: Γιατί δέχθηκε επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ»

Λάρισα: Γιατί δέχθηκε επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ»
Σμήνη από ιπτάμενες κατσαρίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Λάρισα, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Σε αναβρασμό είναι οι κάτοικοι της Λάρισας καθώς εδώ και πολλές μέρες η πόλη δέχεται την επιδρομή από τεράστιες ιπτάμενες κατσαρίδες που ξεχωρίζουν για τον όγκο τους και το γεγονός ότι εισβάλλουν από παντού σε σπίτια και καταστήματα.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση γιατί το θέαμα θεωρείται αποκρουστικό και δεν συνηθίζεται. Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) «έσπασαν» τα τηλέφωνα για ψεκασμούς από κατοίκους αλλά και επαγγελματίες του νομού που αναζητούν μια λύση για να προστατευτούν αποτελεσματικά.

Επιδρομή ιπτάμενων κατσαρίδων στην Λάρισα: «Δεν είχαμε βαρύ χειμώνα και ήρθαν νωρίς ζέστη και υγρασία»

Σε σημερινές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Αργυρόπουλος, ανέφερε πως οι κατσαρίδες είναι «Periplaneta americana» και εμφανίστηκαν πρόωρα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές «γιατί δεν είχαμε βαρύ χειμώνα, οι ζέστες ήρθαν πιο μπροστά και έχουμε υγρασία». Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμφάνιση κατσαρίδων έχει αυξηθεί κατά 15% με 20% σε σχέση με άλλες χρονιές.

«Το φαινόμενο τρομάζει κυρίως τις κυρίες της πόλης που μου τις παρουσιάζουν σαν "ΝΑΤΟϊκές" κατσαρίδες, κατσαρίδες "Σβαρτσενέγκερ"», είπε ο κ. Αργυρόπουλος στον ΣΚΑΙ. «Οι άνδρες μου λένε είδα μια κατσαρίδα σαν το χέρι μου, είναι αρουραίος όχι κατσαρίδα», συμπλήρωσε.

«Το βασικό είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε αυτό το πρόβλημα με τις κατσαρίδες, απλά φέτος είχαμε ήπιο χειμώνα και ήρθαν και οι ζέστες αρκετά νωρίς, οπότε ήρθαν περίπου 20 μέρες νωρίτερα και δημιουργήθηκαν έτσι τα έντονα προβλήματα»,

«Έχουμε κάθε χρόνο πρόγραμμα για τα έντομα στα φρεάτια και τις πλατείες. Αλλά πρέπει να επισημάνουμε στον κόσμο πως πρέπει να κάνουνε απεντόμωση στα σπίτια και τα καταστήματα», ανέφερε.

«Για να αντιμετωπιστεί σοβαρά το πρόβλημα, πρέπει όταν μας ειδοποιεί ο κόσμος στο κατάστημα ή στο σπίτι, στα φρεάτια τους να κάνουμε εμείς την εφαρμογή της απεντόμωσης θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να κάνουν απεντόμωση μέσα στις οικίες τους για να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.