Ελλάδα

Δημήτρης Ζιακόπουλος: Ο καιρός μέχρι του Αγίου Πνεύματος - Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή

Δημήτρης Ζιακόπουλος: Ο καιρός μέχρι του Αγίου Πνεύματος - Οι περιοχές που χρειάζεται προσοχή
Η νέα ανάρτηση του Δημήτρη Ζιακόπουλου για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ιδιαίτερη προσοχή στον καιρό πρέπει να επιδείξουμε όλοι μας ειδικά για αύριο Παρασκευή καθώς οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά μέχρι και 9 μποφόρ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Ζιακόπουλο,«στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή), ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα ΒΑ Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο αναμένεται να ενισχυθεί, με συνέπεια την αύξηση της έντασης των ΒΑ ανέμων στη χώρα μας. Οι πιο ισχυροί άνεμοι (μέση ένταση 7 με 8 και ριπές στη διάρκεια της ημέρας 9 μποφόρ) αναμένονται στο Α-ΒΑ Αιγαίο, την κεντρονότια Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, τις δυτικές και τις βόρειες Κυκλάδες και την Α-ΝΑ Πελοπόννησο, όπου και ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι υψηλός. Αυξημένη προσοχή απαιτείται και στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου τη Β. Εύβοια και τη Φθιώτιδα, όπου οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, οι υψηλότερες τιμές της (39 με 40 βαθμοί) θα σημειωθούν στη Δ. Ελλάδα» και συνεχίζει:

«Το Σάββατο (22/6) προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους στο ΒΑ Αιγαίο και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή (23/6), αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, αλλά το απόγευμα στις Β-ΒΔ περιοχές της χώρας θα συννεφιάσει τοπικά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Δ. Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και πιθανώς την ημέρα στο Α. Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (24/6), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες καιρικές συνθήκες».