Ελλάδα

Αγίου Πνεύματος: «Με άλλο καιρό θα φύγουν οι εκδρομείς με άλλο θα γυρίσουν»

Αγίου Πνεύματος: «Με άλλο καιρό θα φύγουν οι εκδρομείς με άλλο θα γυρίσουν»
Με διαφορετικό καιρό θα φύγουν οι εκδρομείς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024 και με άλλο καιρό θα επιστρέψουν. Οι δύο όψεις του καιρού.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, ενόψει του Αγίου Πνεύματος, οι εκδρομείς που θα φύγουν σήμερα προς τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως τις Κυκλάδες θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι άνεμοι θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ με την θερμοκρασία θα παραμείνει ψηλά.

Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως για σήμερα θα υπάρξει «κοκτέιλ» ζέστης, ξηρασίας και ισχυρών ανέμων κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

Οι εκδρομείς που θα γυρίσουν την Δευτέρα θα συναντήσουν σαφώς ηπιότερους ανέμους, γεγονός που θα κάνει την επιστροφή τους πιο εύκολη και όχι τόσο υψηλές θερμοκρασίες όπως σήμερα και αύριο. Σε κάεθ περίπτωση ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός.

Συνεχίζονται τα 40αρια το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα για βροχές την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και πιθανόν στα νότια τους 40 βαθμούς, και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει του Αγίου Πνεύματος

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, με τοπικές βροχές ή όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.