Ελλάδα

Πυρκαγιές: Στο «κόκκινο» Αττική και Εύβοια σήμερα Κυριακή - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κερατέα

Πυρκαγιές: Στο «κόκκινο» Αττική και Εύβοια σήμερα Κυριακή - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κερατέα
Για σήμερα Κυριακή είναι αυξημένος ο κίνδυνος φωτιάς σε Αττική και Εύβοια. Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Κερατέα.

Αντιμέτωπες με δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα βρέθηκαν και το Σάββατο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ για σήμερα Κυριακή είναι αυξημένος ο κίνδυνος φωτιάς σε Αττική και Εύβοια.

Το βράδυ του Σαββάτου η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Άνω Δασκαλειό. Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα του 112, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την Κερατέα. Λίγες ώρες αργότερα η πυρκαγιά περιορίστηκε σημαντικά χωρίς να υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια στην περιοχή.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο βρίσκονται πάνω από 100 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα και περίπου 30 οχήματα.

Καλύτερη η εικόνα στην Ανδρο

Καλύτερη ήταν το απόγευμα η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο, στην περιοχή Στραπουριές. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. 

Επιπλέον, το απόγευμα του Σαββάτου, η πυροσβεστική ενίσχυσε τις τοπικές δυνάμεις, αποστέλλοντας από την Αθήνα 19 πυροσβέστες και 5 οχήματα. Και στην Άνδρο εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Στραπουριές, Λάμυρα, Μένητες και Υψηλά Άνδρου με την οδηγία να απομακρυνθούν προς την Χώρα.

Υπό έλεγχο στην Εύβοια

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κοντοδεσπότι στην Έυβοια, τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, στις φλόγες παραδόθηκε μια αποθήκη λαδιών.

Η φωτιά έκαψε μέρος αγροτοδασικής έκτασης, κυρίως πεύκα και ελιές.

Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση να περιοριστεί η φωτιά μόνο στην αποθήκη που καταστράφηκε και δεν επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή.

Υψηλός κίνδυνος και την Κυριακή για Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)