Ελλάδα

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ Φωτογραφία: intime
Στις 5 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών διεκόπη, μετά από μετά από αίτημα συνηγόρου από την πλευρά της οικογένειας του θύματος.

Ο συνήγορος επικαλέστηκε πρόβλημα καθώς ο δικηγόρος της χήρας Καραϊβαζ και του γιου της ήταν μέχρι πρότινος ο προφυλακισμένος Απόστολος Λύτρας. Κατά την πλευρά των οικείων του θύματος, «τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρουμε θα αλλάξουν την πορεία της υπόθεσης».

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων αναφέρθηκε στις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες περί μεγάλων εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν τέτοια εμβάσματα».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στις 9 Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του, επιστρέφοντας από την εργασία του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε εν μέρει τον Απρίλιο 2023, με τις συλλήψεις των δυο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών, χωρίς όμως να έχει εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός, το πρόσωπο δηλαδή πίσω από την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου.

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, δυο αδέρφια ηλικίας 41 και 49 ετών πράξη, που αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου.