Ελλάδα

Δικάζεται ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, «δεν φταίει μόνο ένας σε κάθε τσακωμό» λέει ο δικηγόρος του

Δικάζεται ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, «δεν φταίει μόνο ένας σε κάθε τσακωμό» λέει ο δικηγόρος του
Από το αυτόφωρο μονομελές δικάζεται αυτή την ώρα ο Δημοσιογραφος ο οποιος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι της.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε χθες Τρίτη (25/6) έπειτα από καταγγελία της κοπέλας στην ΕΛ.ΑΣ. και προκάλεσε σοκ για τη αγριότητά του καθώς το θύμα φέρεται να έχει υποστεί από τα χτυπήματα κάταγμα στο πρόσωπο.

Η νεαρή μετέβη στο αστυνομικό τμήμα σε άθλια κατάσταση, με εμφανή τα χτυπήματα, αλλά κυρίως ράκος ψυχολογικά. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, η κοπέλα περιέγραψε όσα της συνέβησαν με εμφανή ταραχή και, για τα χτυπήματα της, είχε και βεβαίωση από το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Στον δημοσιογράφο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταγγελιες και για προγενέστερες πραξεις βίας τόσο από την εν διαστάσει σύζυγό του, όσο και από τη νυν σύντροφό του, από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας δόθηκε εντολή για διενέργεια ποινικής προκαταρκτικης ερευνας από τον Εισαγγελέα Ενδοοικογενειακής Βίας.

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωση της η ΕΡΤ, έκανε γνωστό ότι έθεσε σε παύση τη σύμβαση του:

«Η ΕΡΤ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συμβασιούχου εργαζόμενου της ΕΡΤ εις βάρος της συντρόφου του, επίσης συμβασιούχου εργαζομένης στην εταιρεία, έθεσε σε παύση τη σύμβαση του φερόμενου ως δράστη έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και αποφανθεί η δικαιοσύνη».

{https://www.youtube.com/watch?v=PLWgo76sqUg}

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του

Σύμφωνα με τον συνήγορο του κ. Αλεξανδρόπουλο η ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί προφορικά αφορά την απειλή σωματικής βίας το οποίο είναι πλημμέλημα.

«Δεν υπάρχει καμία καταγγελία στην αστυνομία» ισχυρίζεται ο Δικηγορος υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν την έχει απωθήσει, αλλα κατά τον εντολέα του, τον είχε προκαλέσει νωρίτερα. «Σε έναν καβγά ποτέ δεν φταίει ένας» είπε ο κ. Αλεξανδροπουλος, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν της έχει προκαλέσει κάταγμα στην γνάθο απάντησε αρνητικά.

Επίσης ο εντολέας του ισχυρίζεται ότι τον χτύπησε και η σύντροφος του

{https://www.youtube.com/watch?v=wf14M4uZsGY}